1.Cilt Bakımı
Salatalık ve maden suyunu mutfak robotuna atıp, püre yapıyoruz. Buz kalıbımıza koyup, donduruyoruz. Her sabah cildimizi temizledikten sonra soğuk küplerden birini cildimizin üzerinde gezdirerek hem cildimizi canlandırıyor, hem peeling etkisi yaratıyor hem de maden suyunun tonik etkisinden faydalanıyoruz. Unutmayın stil her yerde!
2.Tatlı Yapımı
Kalan sıcak şarabı değerlendirmenin en güzel seçeneği sorbe yapmak. Normal şarabı içerisindeki alkolden dolayı dondurmanız zor. Sıcak şarabınız yok ama yine de sorbe yapmak istiyorsanız; öncelikle şarabınızı iyice kaynatın ve içinden tüm alkolün çıkmasını sağlayın.
Sonrasında buz kalıbınızı kaynamış şarapla doldurun. Donan küpleri çatalla ezdikten yada mutfak robotundan hızlıca geçirdikten sonra üstüne süzme yoğurt yada taze krema ekleyin. Sorbeniz hazır!
Sorbe tarifini hayran olduğumuz Jamie Oliver’dan aldık!
3.Bitki Dondurma
Ev bahçenizden ya da bahçenizden topladığınız bitkileri sonraya saklamak için kurutma yönteminin yanı sıra dondurma yöntemini de keşfetmenizde fayda var. Kalıbın içine biraz su ve bitkilerinizi yerleştirip, dondurun. Bitkileriniz taze ve yemyeşil bir şekilde aylarca dolabınız kalacak.
4.Kahve Küpleri
Yazın vazgeçilmezlerinden soğuk kahve hazırlamak artık çok daha kolay. Kahve yaptığınız bir esnada, buz kalıbınızı da kahve doldurup, dondurun. Canınız soğuk kave istediği an, soğuk sütün üstüne kahve küpünüzü atın. İşte bu kadar basit Frappe’niz hazır. Pratik bir hayat, evinizden daha çok keyif almanıza v stiliniz daha kolay oturtmanıza yardımcı olacaktır, unutmayın!
5.Küçük Çerezlik
Masa ortasına koymak için ideal olan bir yöntem, şık bir buz kalıbınız varsa onu buzlukta saklamak yerine gözler önüne serin. Her göze farklı bir çerez koyarak çeşitlilik ve düzeni bir arada yakalayabilirsiniz.
Misafirlerinizi elegan bir şekilde ağırlamak istiyorsanız, stilinizi göstermenin tam zamanı. Suyunuzu minik çiçeklerle birlikte dondurun. Özellikle su servisinizi şıklaştırmak için inanılmaz güzel bir yöntem. Misafirleriniz bu fikre bayılacak!
7.Otlu Ev Yapımı Tereyağ Küpleri
Sabah kalvaltılarının tadı tereyağını farklı bir şekilde sunabilirsiniz. Yine ev bahçenizden ya da bahçenizden topladığınız bitkileri, eritilmiş tereyağının içine katarak, buz kalıbında dondurabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta tereyağını erittikten sonra soğumasını beklemek. Otları çok sıcak yağın içine atarsanız taze görüntüsünü kaybeder.
8.Filizlendirme Alanı
Evet, biz iç mekan bahçe hastasıyız, kabul! Bu yöntemi de çok seviyoruz. Tohumların filizlendrme döneminde yumurta kaplarından yararlanabileceğiniz gibi buz kalıplarından da faydalanabilirsiniz.
9.Ivır Zıvır Yeri
Dikiş ya da ofis eşyaları için oldukça kullanışlı bir yöntem. Ataçlar, iğneler, iplikler bu sayede kolaylıkla düzenlenebilir.
10.Takı Kutusu
Küpe ve yüzükleri karıştırmadan saklamak için bu yöntem oldukça kullanışlı. Buz kalıplarının büyüklükleri çekmece içine koymak için de ideal. Daha farklı düzenleme fikirleri için Bahar Temizliğinin Zamanı'na bakabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder