29 Eylül 2014 Pazartesi

Küçük Odalar için Koltuk Önerileri

Küçük bir salonunuz var ve oturma alanını olabildilğince geniş tutmak istiyorsanız buraya. Ayrıca bir oturma odası düzenlemeyecekseniz yani evin yaşam alanı salonunuz olacaksa, bu öneriler hayatınızı kurtaracak.


1. Böyle bir salonda rahatlık ön planda olmalı. Ancak evin en dikkat çekici odası da olacağından cozy, yumuşak, bol minderli koltuklardan da kaçınmalısınız. Bol minderli ve yumuşak koltuklar evinizi daha dağınık gösterecektir. Kocaman bir odanız varsa bu rahatlıktan ödün vermeyin ancak küçük odaları daha da daraltmamak için cozy'den uzak durun.


2. İşten eve geldiğinizde  ayağınızı uzatıp biraz dinleneceksiniz bu koltuklarda. Bu yüzden rahatınızdan kesinlikle ödün vermeyin. En iyi koltuğu bulmak için önce biraz araştırma yapın, sonra mağaza mağaza gezin. Mağazalarda çok çeşit var, kafanız mutlaka karışacaktır. Bu yüzden önceden sitilinizi belirlemek de fayda var. İlk çıktığınız gün hayalinizdeki koltuğu bulma ihtimaliniz oldukça düşük. Sabretmeniz gerekiyor. (Sabrı olmayanlar yardım için info@mystylemyhouse.com adresine mail atabilirler.)


3. Köşe koltuk sevenlerdenseniz oda ölçülerine dikkat edin. Elinize kağıt kalem alıp, köşe koltuğunuzu oda planına yerleştirmeden arayışa başlamayın. Köşe koltuk boyutları oldukça büyük olabiliyor. Oda ölçülerinize uygun koltuk bakmakta fayda var. 
4. İstediğiniz köşe koltuğu bulamıyorsanız, puf kullanmak da oldukça güzel ve fonksiyonel bir çözüm. Orta sehpa olarak kare puf kullanabilirsiniz. Gerektiğinde bunu uzanma koltuğu olarak kullanmanız da mümkün.


5. İnce uzun, dikdörtgen pufları hem yemek masasına bank, hemde uzanma koltuğu olarak 2 farklı şekilde kullabilirsiniz. Pufunuzu iki farklı şekilde kullanmak için dikkat etmeniz gereken konu koltuk yüksekliği. Çok alçak koltuklara uygun tasarlanan puflar masa için alçak gelmektedir. Ancak koltuk yüsekliğiniz, alçak değilse bu alternatifi değerlendirmeyi unutmayın. Bu ürünler için önerimiz Atölye Başka'dan!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder