27 Mayıs 2014 Salı

Evlerimizden Keyif Almanın 10 Sırrı

Soğuk, yaşanmışlıkların olmadığı ev dekorasyonlarından haz etmediğimizi artık biliyorsunuz. Bizim ekip olarak amacımız evlerimize öncelikle ruh kazandırmak. Kapıdan içeri girdiğinizde, benim evim benim sığınağım diyebilmeniz ve huzur duymanız. Zaten bunları hissettikten sonra ev  dekorasyonunuz  size çok daha güzel gelecektir.  Tabi bu olayın hemen ve çaba sarf etmeden olması imkansız. Her zamanki gibi çaba sarf etmelisiniz, profosyonel bir yardım dahi alsanız kolları sıvamalı ve işe siz de adapte olmalısınız. 
Her işe ufaktan başlamak her zaman daha sağlıklıdır. Bu yüzden küçük fikirler ile öncelikle değişimi ve bunun getirdiği huzuru hissetmeye hazırsanız işte 10 farklı yöntem:


1.Müziği Asla Küçümsemeyin
Eve girdiğiniz anda koşarak televizyonu açanlardan mısınız? Lütfen bunu yapmayın! Biraz sessizliğe hepimizin ihtiyacı var. Size önerimiz kısık sesli bir müzik açmanız ve kendinizi biraz olsun bu müziğe bırakmanız. Bu sayede günün gürültüsünü unutabilir ve sakinleşmeye zaman bulabilirsiniz. Dock station’ları kullanmanızı öneriyoruz, müzik stil demektir.


2.Kokularla Kendinizi Baştan Çıkarın
Dinlendirici ve size huzur veren kokuları keşfetmelisiniz. Biz evde tarçın kokusunu sevenlerdeniz, mutlaka sizi rahatlatan bir koku da vardır. Evimizi Mis Gibi Kokutmanın 5 Sırrı size yardımcı olabilir.
3.Yemek Yapın
Yemek yapmak terapiniz olsun, günün tüm sıkıntısını bu sayede atın. Sofra başına geçtiğinizde bol bol sohbet edin. Sofradan kalktığınızda eviniz size daha huzurlu görünecektir. Sohbet etmek, yemeği paylaşmak size iyi gelecek, evinizden daha çok zevk almaya başlayacaksınız. (Ayhan Sicimoğlu röportajı size bu konuda ilham verebilir:) )


4.Misafir Ağırlayın
Misafir ağırlayın fakat kendinizi yormadan. İşin keyfini çıkarmak, arkadaşlarınızla sohbet edebilmek, paylaşabilmek önemli. Eğer biraz rahatlamak istiyorsanız, yanında mutlu olduğunuz ve sizi kasmayan insanları seçin. Evinizi farklı insanlarla paylaşmak, sahiplenme duygunuzu artıracak; bir yandan da mutluluklarınızı evinizde daha çok yaşamaya başlayacaksınız.

5.Kendi Köşenizi Yaratın
Sadece sevdiğiniz aksesuarların olduğu, sevdiğiniz işlerle uğraşabildiğiniz bir alan yaratın. Bizim köşemiz okuma köşesi. Koltuk boyunda bir sehpa sayesinde kahvemizi ve kitabımızı koyabileceğimiz bir alan ve rahat tekli koltuk. Sehpanın üzerinde de Orkide ve aydınlatma. Basit ama çok kullanışlı.


6.Dağınıklıklardan Kaçının
Evinizi toplamak önemli, çünkü bazen dağınıklıktan bunalabilir ve bu sizi evinize karşı soğutabilir. Mesela yatak toplamak deyip geçmeyin. Geceleri düzgün bir yatağa girmek insana keyif ve huzur verir.
7.Yataktan Kalkmadan Önce Gülümseyin
Yataktan kalkmadan önce gülümsemeye çalışın. Kendinizi  “Bugün harika olacağım! Bugünü mükemmel yapmak benim elimde! “ diyerek motive edin. Hayatı güzelleştiren de, zorlaştıran da bazen sadece kendimiz oluyoruz. Güne kendinize inanarak ve gülümseyerek başlayın. Huzurun evinize dolduğunu siz de hissedeceksiniz.

8.Evi Paylaştığınız Kişiye Bir İyilik Yapın
Eşinize, arkadaşınıza ya da annenize bir iyilik yapın. Onun neşesi evi sarsın, neşeli evler her zaman daha samimi ve huzurludur. Bu neşenin evin her yanını sarmasını sağlamalısın.
9.Eve Adım Attığınızda Herşey Dışarda Kalsın
Herşeyi dışarda bırakmalısın, unutma evlerimiz bizim sığınağımız. Eve girer girmez sıcak bir duş alabilir, üstüne bir de kahve yada bitki çayı koyabilirsin. Bu sayede biraz rahatlayabilir ve işlerden uzaklaşırsın
10.Sizi Mutlu Eden Anılarınıza Evinizde Yer Verin
Mutlu olduğunuz anıları biriktirin ve sergileyin.  Fotoğraflar, çerçeveler, instagram magnetler ile evinizi donatabilirsiniz. Mutlu anlarınızı hatırlamak sizi rahatlatacaktır. Evinizde yaşanmışlıkların sergilenmesi en güzel dekorasyon yöntemlerinden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder