7 Temmuz 2014 Pazartesi

Paris Gezi Rehberi

Standart gezi rehberlerinden beklediklerinizi beklemeyin, bu rehberde çok daha üstünü bulacaksınız! 

YAZARIN NOTU: Benim stilim, benim evim diyerek yola başladık, yaz mevsiminde gezginlere ilham olabilmek için kaçamak bir yazı ile devam ediyoruz! Gezi sitesi değiliz ama edindiğimiz bilgiyi herkes öğrensin, herkes faydalansın istiyoruz. Ekipten birileri Fransa gezisine çıkınca da fırsat bu fırsat dedik ve yazımız sizlerle. Arada kaçamak yazılarımız devam edebilir :)  
My Style My House ile Tepeden Paris

Jolly tur, Pronto tur, Kappa Tur gibi işinde başarılı ve çok tercih edilen turlara alternatif olarak biz kendi turumuzu yarattık ve kendimizi tamamen esnek bıraktık.  Yolculuğa ilk etaptan başlarsak;

Fransa Vizesi
Fransa’dan vize almak diğer avrupa ülkelerine göre çok daha kolay. Artık Fransa Konsolosluğunu da gitmenize gerek yok. Bankayı andıran bir yer yapmışlar bu işlemler için, bu sayede işlemler daha kısa sürüyor, bilginize. Birazcık zahmetle vizesiz turlar aramak zorunda kalmayacaksınız, kendinize sınır koymayın.

Fransa Uçak Bileti
Uçak biletinde olay tamamen erken rezervasyon ve biraz da şans.

Şehir Haritası
Havaalanındaki Tourism Information'a uğramadan burdan çıkmıyoruz. Tüm tarihi yerlerin gösterildiği haritamızı alıp üstünde çalışmak alabildiğine zevkli. Tabi bu haritada market, eczane gibi günlük ihtiyaçlar için gerekli veriler yok. Bu yüzden çok sevdiğimiz bir application'dan bahsedeceğiz: City Maps 2Go. Bu applicationu Türkiye'den ayrılmadan telefonumuza indiriyoruz ve hangi kente gideceksek onun haritasını da yüklüyoruz. Offline çalışan bu harita ile internet erişimi olmaksızın en yakınınızdaki marketi, metroyu, müzeyi bulabilirsiniz. Sakın unutmayın!

Paris Tarihi Harita

Tatil Rehberi
Bizim tatil rehberimizde tabi ki Paris’i Paris yapan yerler öncelikliydi.  Zaten bu tarz gezilecek yerlerle ilgili bilgiyi hemen her yerde bulabilirsiniz. Bizce önemli olan, gezilecek yerleri  günlere ve sıraya bölebilmek. En çok işinize yarayacağını düşündüğümüz Paris Gezi Infograph'ını sizin için hazırladık. Yazının sonunda bulabilir, dilediğiniz gibi "download" edebilirsiniz.
Disneyland turu yapmadık. Bu tur için Paris’e 1 gün daha ayırmanız gerekiyor.

Havaalanı Transfer
Geziye başlamadan Tourist Information’dan Paris Metro Haritasını almayı unutmuyoruz! (Havaalanından direk alın, öyle yolculuğa başlayın!)
Havaalanından şehir merkezine gitmek için tren bileti alın. Sadece kısa mesafe shuttle 9 Euro, merkeze kadar 12 Euro. Biz 12 Euro’luk tercih ettik. Neden mi?
Paris’te heryere metro ile ulaşmanız mümkün ve bunun için günlük biletler var. 3 günlük biletten aldık. 
3 günlük bilet ücreti: 24 Euro (Emin olun metrodan inmiceksiniz bu paraya değer!)
Eğer 9 Euro’luk bileti alsaydık, 3 günlük biletimizi hemen kullanmamız gerekecek ve son güne bu biletin süresi dolacaktı. 3 günlük biletimizin ertesi gün başlaması için kıydık adam başı 3 Euro’ya!


Paris Metro Haritası
Paris Hava Durumu
Haziran'nın son haftası Paris'te hava mükemmeldi. Gündüz bu hava sayesinde bunalmadan bol bol gezdik. Bizce tüm Fransa'nın en güzel mevsimi Haziran'nın son haftası. Ancak Fransa'da AccuWeather'ı sürekli kontrol etmek lazım. Yaz mevsimi de olsa kesinlikle bir yağmurluk, bir hırka bulundurun. Erkekler ve bayanlar mutlaka bir adet pantolon alın! 

Yeme-İçme
Biz akşamları ünlü restoranlarda takılırken; sabah ve öğlenleri geçiştirdik. Ünlü restoranları çok kolay bulabilirsiniz fakat geçiştirmeyi tam bir sanat haline dönüştürmek elinizde.

My Style My House Eiifel Bahçelerinde Piknikte

Öncelikle her gittiğiniz yerde direk bir Carrefour ya da Dia buluyorsunuz. Hazır yemek raflarına inanamayacaksınız. Her zevke, tada ve inanışa uygun yiyecekler mevcut. Fransız kahvaltısı istiyorsanız, 10 adet kuruvasanı burdan 1 Euro'ya alabilirsiniz. (Pastanede tanesi 5 Euro) Kahve isterseniz Starbucks dahil çoğu markanın soğuk kahvesi de yine Carrefour'larda mevcut. 

Öğle yemeği için ise seçenek o kadar çok ki Tapaslar, Sandviçler, Kuskuslar... Tanesi 2 Euro civarında bu saydıklarımın. Sıcak sevenler için çoğu Carrefour'un çıkışında mikrodalga fırın da mevcut.

 Akşam ise bizim en sevdiğimiz Cafe'ye bi uğrayabilirsiniz. Fransız garsonu ve servisi, ayrıca gerçek Fransız görmek isterseniz bir göz atın buraya: Les Deux Magots!

My Style My House Les Deux Magots'da Akşam Yemeğinde

Les Deux Magots Çiçekli Makarna

Paris Otelleri
Biz Hotel Saintonge'de kaldık. Ayrıntılı olarak da yazdık Fransız mobilyaları, stili ve dekorasyon açısından otelimizi inceledik. Otelimiz hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Paris'te Bir Otel Dekorasyonu yazısı sizlerle! Keyifli geziler :) 

Paris Gezi Rehberi

Paris Gezisi Infographic ile gezi fikirleri




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder