3 Eylül 2014 Çarşamba

Kahve Yapımı – 1. Espresso Kahve Nasıl Yapılır?

Stilini evinde de göstermeye hazırsan ve kahve seversen sana özel bir köşe hazırladık.  Çarşamba günleri bizimle bi kahve içmeye ne dersin?

Kahve Yapımı serimizin fragmanını izlemeden yazıya geçmemeni ise MSMH ekip şiddetle öneriyor:



Espresso Kahve Nasıl Yapılır?

Serinin ilk yazısına kahve yapımının temeli olan Espresso Kahve Yapımı film ve yazısı ile başlıyoruz.  Filmi izleyip, yazımızı okuduktan sonra mükemmel espresso yapmayı öğreneceksiniz. Başlıyoruzzz.



Bizim Kahve Makinemiz : Delonghi Icona Serisi

Yeni evimizde Icona serisinden Delonghi espresso kahve makinamız var ve aldığımız geri dönüşler gerçekten inanılmaz. Evimize her gelen misafirin ilk dikkat ettiği obje kahve makinamız.  Sizde kahve makinanızı dekoratif bir öge olarak sergilemek isteyenlerdenseniz, bu seriyi tavsiye edebiliriz. Ama kahve makinalarında çeşit oldukça fazla ve diğer markaları kullanmadığımız için en iyisi bizim makinamız gibi iddialı açıklamalarda bulunmuyoruz. Sizde kendi makinenizle ilgili görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşırsanız, farklı markalar hakkında da bilgi sahibi olur, paylaşarak çoğalırız.

Espresso Kahve Nedir?

7 gram sıkıştırılmış kahvenin içerisinden, 90-93 derece sıcak suyun 10 bar basınç altında 24 saniye boyunca geçirilmesi ile elde edilen kahvedir.


The secrets of making Espresso with Delonghi Icona

Filtreye Doğru Miktarda Kahve Nasıl Koyulur?


1 shot espresso 7 gram kahveden yapılmaktadır.
Kahve makinelerinizin içinden 2 ayrı filtre çıkacaktır. Küçük olan tek shot için tasarlanmıştır ve yaklaşık 7 gram kahve almaktadır. Double espresso için büyük filtreyi kullanmanız gerekmektedir, bu filtrede yaklaşık 13 gram kahve almaktadır.
Filtreye doğru miktarda kahve koyma tekniği için videomuzu izleyebilirsiniz.


The secrets of making Espresso with Delonghi Icona

Kahve Makinesini Espresso Yapımı için Nasıl Hazırlamalıyım?

Kafelerde kullanılan makinalar sürekli kullanıldıklarından oldukça sıcaklar ama biz evlerimizde kahve makinamızı kullanmadan önce ısıtmayı ihmal etmemeliyiz. Makinenizin iki farklı boy filtresi olacaktır. Bu filtrelerden o an kullanmayacağınızın içine kahve koymadan makineye takıp, boş filtreden su geçirerek kahve makinanızı ısıtmanızı tavsiye ediyoruz.
Kahve yapımında kullanacağınız filtreye, öğütülmüş kahvenizi eklemeden önce mutlaka iyice kurulayın.

Espresso Miktarını Nasıl Ayarlamalıyım?
  • 24 saniyede 30 ml olarak elde ettiğimiz kahve 1 shot espressodur.  Espressonuzu başarılı bir şekilde yaptıysanız 3 ml krema tabakası elde edersiniz.
  • 7 gram kahvenin 15 ml su ile yapılması Ristretto yani kısa espressodur. Bu espresso yaklaşık bir parmak kalınlığındadır.
  • 7 gram kahvenin 50-60 ml su ile yapılması ile ise Lungo yani uzun espresso elde edersiniz.
Yani espresso fincanınızı yarısına kadar doldurursanız tek shot, yarıdan az ristretto, tümünü doldurursanız lungo espresso elde edersiniz. 

The secrets of making Espresso with Delonghi Icona
Bu bilgileri kullanarak yeniden bir espresso yapmaya ne dersiniz? Farkı hissedeceksiniz :) 

Americano Yapımı için ise ikinci yazımıza burdan geçebilirsin. Sevgilerle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder