16 Ekim 2014 Perşembe

En Büyük Projemiz-Yeni Ev: Yerleşim Planı Yapmak

Bugün yepyeni bir projeye başladık. Yeni ev, yeni heyecan, yeni bir hayat. Yapılacak işler oldukça çok, bütçemiz de biraz kısıtlı. Ama pes etmek yok:) İlk olarak yatak odamızı döşemeye karar verdik. Yatacak bir yerimiz olsun gerisi gelir prensibi ile çalışmalara başladık. Eğer siz de bir odayı baştan yaratacaksanız nerden başladığınız çok önemli:)

Yeni Ev - My Style My House

Oda Ölçülerini Mutlaka Alın!

Biz evimizi sadece inşaat halindeyken dört duvar olarak gördük ve aldık. O yüzden tüm eşya planlamalarımız verilen teknik çizim üzerinden yapıldı. Teknik çizime göre oda yerleşimlerini ekibimizle birlikte planladık. 

Eşya seçiminin en önemli noktası planlamadır. Oda ölçülerinizin farkında olmadan beğendiğiniz ürünü almak fiyaskoyla sonuçlanabilir. Ölçülerinize göre eşyaları beğenerek mükemmel sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Biz oda yerleşimimiz için farklı senaryolar yarattık ve bizce en mantıklısını seçtik.

Senaryo 1: 30 cm ara boşluk. Uygun bir yerleşim değil. En az 50 cm olmalı.


Bedroom Layout - Yatak odası yerleşim planı


Senaryo 2: Yatak pozisyonu içimize sinmedi. Camı ortalamadı ve geçiş alanımız yine biraz dar kaldı.

Bedroom Layout - Yatak odası yerleşim planı


Senaryo 3: Odadaki tek geçiş alanımız şifoniyer ve yatak arasında ve o da 50 cm sınırımızın üzerinde! Bu sefer oldu:)


Bedroom Layout - Yatak odası yerleşim planı


Verilen yerleşim planı üstünden çalışmak oldukça kolay ancak hemde koskocaman bir ancak var burda! Elinizde metre ölçüm yapmadan verilen ölçülere inanmayın. Biz verilen ölçüleri eve gidip kontrol ettiğimizde bazı yerlerde büyük farklılıklar olduğunu gördük ve yukarıdaki görsellerdeki dolap hacmimizi küçültmek zorunda kaldık:( 

Şuan, odamıza 4 adet 100 cm'lik dolap yerine sadece 2 adet 100cm'lik dolap sığıyor. Ölçülerinizi kontrol etmenin önemi gerçekten büyük. 

Teknik çizimlerden, gerçek hayata doğru bir hikayeye başladık bu yazı ile, devamında bakalım neler olacak? Çok heycanlıyız:)

Yardım Etmemizi İster Misiniz?

Sizde odanızın farklı senaryolara sahip yerleşimlerine kavuşmak istiyorsanız, bizden yardım alabilirsiniz. My Style My House ekip size tamamen gerçek eşya ölçülerinde çizimler sağlarken, mobilya önerileri de vermekten zevk duyar, şeref duyar:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder