11 Mart 2015 Çarşamba

8 Adımda Mutfak Organizasyonu

Bir evin temeli nedir diye sorarsanız, mutfak organizasyonu ve düzenidir. Düzenli bir mutfak kurmak için ise bol bol araştırmaya, malzemeye ve ilhama ihtiyacımız var. En önemli detayları 8 maddede sıraladık ve tüm maddeler ile ilgili harika fotoğrafları ise yazıya ekledik. 

1. Kavanoz ve plastik kutulara mutfaklarınızda çokça yer vermeliyiz.

2. Bu kutuların üzerinde etiketleme ile malzemelerin ayırt ediciliğini artırmalıyız.

3. Kavanoza koyamayacağımız malzemeler için ise hasır sepetler ve kutular kullanmalıyız.

4. Dolapların içleri kadar kapaklarını da kullandığımız aparatlar ile fonksiyonel hala getirmeliyiz.

5. Çekmece içlerini ayırt ediciler ve tel aparatlar ile düzenlemeliyiz.

6. Temizlik malzemlerinin organizasyonunu sağlamalıyız. Bu organizasyonu sağlamak için süper ipuçları için Temizlik Malzemelerinin Organizasyonu yazısına bakabilirsiniz.

7. Bulaşıklığınızı iki katlı seçerek bu alanı artırabilir ve daha düzenli bir tezgah alanı sağlayabiliriz.

8. Yatay olarak düzenli tutamadığınız malzemeleri (tava, kesme tahtası, çatal, bıçak) dikey olarak organize etmeye çalışabiliriz.

Mutfakta Sepet ve Kutu Kullanımı






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder