13 Temmuz 2015 Pazartesi

1 Yerine, 2 Adet Orta Sehpa

Kocaman orta sehpaların kullanıldığı ve bunların dekoratif kitaplarla dekore edildiği alanlara bayılıyorum. Eve ilk geldiğimde 5 dakika dergi karıştırmak, sevdiğim fotoğraflara bakmak bütün modumu değiştiriyor. Ev haricindeki stresi atmamı ve huzur bulmamı sağlıyor. Bu yüzden yaşayan ve özenle dekore edilmiş bir orta sehpanın yeri bende ve dekorasyonda ayrı.

Orta sehpa bulmak oldukça zor bir iş. Karakteristik bir öge ile alanı daha sofistike göstermemizde bize büyük yardımları oluyor. Büyük bir orta sehpa yerine 2 adet sehpa kullanmak ise şu sıralar hem çok büyük bir trend hem de riski azaltıyor. 

Dekorasyonun sadece pahalı ögeleri seçip eve yerleştirmek olmadığını,  hayal gücünüz ile derin bağlantıları olduğunu kanıtlayan 2 orta sehpa kullanılan evlerden ilham alma ve evlerimize uygulama zamanı. 

1. IKEA LACK Orta Sehpa Kombini

Fotağraf: Every Girl

Sadece 50 TL’ye böyle bir orta sehpa kombini yaratabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey sehpa dekorasyonunuzda yükseklikler ve alçaklıklar ile tek düzelikten kurtulmak. Çiçek açmış dalların dekora kattığı boyutluluk harika olmuş.
Çoğumuzun evlerinde LACK sehpalarımız var. Fiyatının oldukça düşük olması nedeniyle her evde yerini aldı bu sehpalar. Siz de yoksa hemen bu linkten alabilirsiniz. Olanlar ise bu yöntemi denedi mi acaba?

2. IKEA Orta Sehpa - DIY Projesi


Bu sehpa benim IKEA’da gördüğüm ancak tam anlamıyla içime ısınmayan bir ürün idi. Çünkü sehpanın orjinali siyah. Ancak küçük bir DIY projesi ile bu renge boyanan sehpa kalbimi çaldı. Dekorasyonda altın sarısı ve siyah kombinini çok seven biri olarak bu haliyle harika olmuş ve 2 orta sehpa akımı için de harika bir örnek.

Bu linkten direk sehpanızı sipariş edebilirsiniz. Fiyatı: 169 TL


3. Yuvarlak Orta Sehpalar


Farklı yüksekliklerde iç içe geçmiş yuvarlak sehpalarda harika görünüyor. Bu tarza yakın sehpaları Mudo’da bulabilirsiniz. Daha uygun fiyatlı olanı için ise IKEA Stockholm sehpayı seçebilirsiniz.

Tarz olarak çok benzeri ancak köşeli hatlara sahip olan sehpayı ise alternatif olması açısından Evmanya’dan seçtik. Linkten direk sipariş sayfasına ulaşabilirsiniz. Bu sehpaya bakmadan geçmeyin, ben çok beğendim:)




 Yukarıdaki resimdeki gibi ahşap bir tabureyi beyaz renge boyayarak yada bu linkteki tabure ile iskandinav stiline sahip bir sehpa elde edebileceğiniz gibi, aşağıdaki Ron Sehpa’yı kullanarak harika bir sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca Ron sehpanın en sevdiğim kısmı, aynı zamanda zigon işlevi de görmesi tam 3’ü bir arada. Açıldığında 3 adet yan sehpanız oluyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder