6 Ağustos 2015 Perşembe

Öncesi-Sonrası: Oturma Odası için Tablo Seçimi

Üçlü koltuğumuzun olduğu duvara asmak için seçtiğimiz tabloyu koltuğun eni ile uyumlu ve pastel tonlarda seçtik. Karşı duvarı galeri duvarı yapacağımız için bu duvarda daha sakin bir şeçim yapmaya yöneldik. Ne dersiniz tablo olsun mu, olmasın mı?

İpuçları:

Dekorasyonunuza tablo, resim yada afiş eklerken dikkat etmeniz gereken en önemli konu duvarı değil, mobilyayı ortalamaktır. Bu yüzden tabloyu asacağınız duvar kısmında bulunan mobilyaların yerini netleştirmeden, tablonuzu asmayın.

Kontrast mı yaratmak istiyorsanız, yoksa bütünlük mü? Biz sakin bir görüntü olmasını istediğimiz için odanın tonları ile uyumlu, pastel tonlara yöneldik. Ancak kontrast ve koyu renk seçimi ile de harika sonuçlar elde edilebilir. Bu tamamen size ve odada yaratmaya çalışacağınız havaya bağlı.

Tablonun boyutu da bir diğer önemli konu. Koltuğunuzun üzerinde küçücük kalan bir tablo ile etkili bir görüntü elde etmeniz mümkün değil. Biz malesef kiracı olduğumuz için tabloyu, çift taraflı duvara iz yapmayan bant ile yapıştırdık. Bant taşımayacağı için çok büyük bir tablo seçemedik. Ancak bu tablonun da boyutu istediğimiz etkiyi yaratmada başarılı oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder