17 Eylül 2015 Perşembe

Ev Dekorasyon Fikirleri: Açık Plan Mutfak için Hazır Mıyım?

E-Dekor kursunda aldığım bir başka soru ise "Mutfağım ve oturma alanımı birleştirmeli miyim?" sorusu idi, ev dekorasyon fikirleri serisinde bu soruyu yanıtlıyorum:) . Bu sorunun cevabı herkese göre değişken olduğu için bir test hazırladık. Testi cevaplayın ve sonucuna göre karar verin. 

Soru: Mutfağım ile salonumu birleştirmek istiyorum ama değişik söylemler beni kararsız bıraktı. Memnun olanlar var, sakın yapma diyenler var. 

Mutfağımı açtırmalıyım, açık mutfak bana uygun mu diye merak edenlerdenseniz, soruları 1, 2 veya 3 olarak puanlayın. (Cümle sizi tamamen yansıtıyorsa en yüksek puan 3, çok az yada hiç yansıtmıyorsa 1, ortalardaysanız ise 2 puanı hanenize yazmayı unutmayın.) Toplam puanınıza göre bu iş için ne kadar uygun olduğunuzu bulabilirsiniz. 


Puan Durumu: 27- 23 

Harika. Hemen kolları sıvasan iyi olur. Çünkü sen açık mutfak için çok uygunsun. Düzen ve temizliğe biraz daha dikkat etmen gerekecek ancak alacağın keyif bu işlerin gözünde büyümesini engelleyecek.  Mutfağını açtırırken ve açtırdıktan sonra çok fazla ilhama ihtiyacın olacağını düşünerek, senin için Pinterest'te bir pano oluşturdum. (Yazının sonunda panoyu bulabilirsin.)  Eğer bir sorun olursa yada yardıma ihtiyacın olursa info@mystylemyhouse.com adresine e-mail atmayı lütfen unutma.


Öneri: Doğru planlama ve yerleşim ile küçük alanlarda bile harika sonuçlar elde edebilirsin. Planlama ve doğru ürün seçimine dikkat et. 

Puan Durumu: 22-18

Biraz daha düşünmen gerekiyor. Seni yakından tanıyan insanların fikrini alabilirsin. Analizlerini yoğunlaştır. Yerleşim planı oluşturmakla başlayabilirsin. Mutfağı açtırdıktan sonra nasıl bir yerleşim yapmayı planladığını kesinleştir. Eğer havalandırmana güvenmiyorsan, bunu nasıl geliştirebileceğinle ilgili profosyonel bir yardıma başvur. Yerleşim planı yapmak çok önemli ve kararını kesinleştirmende sana çok faydası olacak. Nasıl yerleşim planı yapacağın konusunda kararsızsan, bize yazabilirsin.

Puan Durumu: 17-9

Son pişmanlık fayda etmez derler. Mutfak ve oturma alanını birleştirme konusunda evin uygun değil gibi görünüyor. Pişman olmaktansa yaşam alanını farklı şekillerde yenileme yoluna gidebilirsin. Hala aklında soru işaretleri varsa bize e-mail atarak senin evine özel görüşümüzü almayı ihmal etme.

Öneri: Eğer bu fikirden kesinlikle vazgeçmem diyorsan, açık hissine sahip bir mutfak için cam duvar ve sürgülü kapıdan yararlanabilirsin.



Açık mutfak için ilhama ihtiyacı olanlar Pinterest'te bir pano oluşturdum. Bu panoyu, yeni fikirler edinmek için hemen takip etmeyi unutmayın:) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder