22 Ocak 2014 Çarşamba

Kitaplar Her Yerde :)

Kitapların yeri her zaman farklıdır. Bu yazıda kitapları dekoratif ögeler olarak kullanacağız. Yanı sıra bir dekoratif ürün ile keyfimize keyif katmayı keşfedeceğiz. Dünyada coffee table books olarak geçen büyük ciltli ve bol resimli kitaplardan bahsediyoruz. Bizim bu kitapları sevmemizin en büyük nedeni ise uzaklaşmak ve kafamızı dağıtmak istediğimizde, hemen yanıbaşımızda yeni dünyaların açılması.

Coffee Table Books


Kitaplarımızın en çok kullanıldığı yer, geniş orta sehpalar. Geniş alanlara tek seviyeli bir dizayn yapmaya kalktığımızda etkili sonuçlar elde etmemiz bir hayli zor. Bu noktada kitapları vazo veya bibloların altına yerleştirerek görselliği 3 boyuta taşıyabiliyoruz. (Bu taktiği Evimizde Hep Bahar yazısında da kullanmış idik.)

Coffee Table Books

Ayrıca yatak odalarında başucumuzda da bu kitaplara yer verebiliriz. Yanlarına veya üstüne yerleştirdiğimiz abajurlarla odalarımıza farklı bir hava katacaklardır.

Coffee Table Books

Kitapları kullanabileceğimiz bir diğer alan ise banyolar. Tuvaleti kütüphane olarak kullananlar için bu dekorasyon ürünü çok kullanışlı olacaktır.

Coffee Table Books

Amacımız bir eve stil ve ruh katmak ise bunu kitaplardan daha iyi ne sağlayabilir bilemiyoruz.  Evimizi stil sahibi yaparken, kendimiz içinde bir atılım yapmış oluyoruz. Bu kitapları tüm kitapçılarda ve Altıncıcadde'de bulabilirsiniz.(Linklere tık tık.)  Kendi tarzına göre istediğiniz kitabı seçerek,  evinizde keyfinize keyif katmanız mümkün. Akşamları kahvelerimizi elimize alıp, biraz kitap karıştırmak hepimize huzur verecektir.

Coffee Table Books

Bu evde de Koltuğun Arkasındaki Masa'ya ve Evimizde Hep Bahar Var'a atıf yapılmış:)

Dekoratif amaçlı kullanılan kitaplarda en çok tercih edilenleri Chanel, Tom Ford gibi moda ile ilgili olan kitaplar. Sonrasında dekorasyon (Dream Homes veya Dream Rooms) ve fotoğraf kitapları gelmekte. Bizim favorimiz Ara Güler- İstanbul'u Dinliyorum.

Coffee Table Books

Dekorasyonda kitapları kullanırken dikkat etmemiz gereken noktar ise aşağıda;
  • Sehpa genişliğine göre kitap sayı ve boyutunu ayarlama. 
  • Her zamanki gibi abartmamak 
  • Tarzımıza uygun kitap seçmek (Kitaplar sadece süs olarak durmasın sehpalarda, kitap okundukça güzel :))
  • Kitapları üst üste kullanarak farklı yükseklikler oluşturmak