24 Ocak 2014 Cuma

Rooms Galata ile Tanışalım mı?

 Rooms Galata bizim favori konaklama mekanlarımızdan biri. Kendinizi otelde gibi hissetmeyeceğiniz, aksine orda sürekli yaşamayı arzulayacağınız bir mekan. Peki Rooms Galata'dan esinlenerek biz evlerimizde neler yapabiliriz? Minik dokunuşlarla büyük etkiler yaratmanın sırrını Rooms Galata'da arayacağımız yazının devamı için tık tık...

 


Mekanda dikkati çeken ilk unsur tuğla duvarlar. Otele adımımızı atığımız andan itibaren bu duvarlar sarıyor çevremizi. Endüstriyel modern tarzın da vurgulandığı bu mekanda tuğla duvarlar ile sıcaklık ve eleganlığı anında hissedebiliyoruz. Tabiki iş tuğla duvarla bitmiyor, bu duvarları kullanmada en önemli nokta aydınlatma. Duvarların üzerine ışık vurmasını kesinlikle sağlamalıyız. Bu sayede tuğlaların derinliği artacaktır. Tuğlaları aydınlatma da mum da kullanabiliriz. Farklı seviyelere, küçük raflar monte edip üzerlerine mumlar yerleştirerek duvarlarımızın etkileyiciliğini artırmamız mümkün.


Tuğla duvarlara yönelik farklı bir uygulama da kullanmış Rooms Galata. Tuğla üzerine siyah metal kafeslerle Endüstriyel ve Modern stil katmanı yaratılmış. Bu uygulama hem girişlerde hem de otelin alt katında bulunan ortak alanda (mutfak, kütüphane ve oturma alanı) kullanılmış.


Rooms Galata'da tablolarda oldukça önemli bir yer kaplıyor. Yatak başına yerleştirilen bu tablonun etkileyicilğini de yine aydınlatma ile artırmışlar. Tabloya vuran ışıkla, odanın havası tamamen değiştirilmiş. Odalarda küçük boyutlu fakat birden çok aydınlatmaya yer verilmiş. Özellikle tavanın kenarındaki boşluktan süzen ışığımız ilham kaynağımız oldu.


Rooms Galata'nın merdivenleri bile başlı başına bir başlık olabilirdi belki de. Mermer basamaklar, siyah metal aksamlar ile camın kombinasyonu yine mükemmel bir aydınlatmayla birleştirilmiş. Farklı bir mekana adım attığımızın habercisi bu merdivenler.


Ortak alanları ve odalarında farklı tarzlar uygulanan bu otelde, bütünlük detaylarla sağlanmış. Her oda tamamen özgün ve bütün otelde birbiriyle bir o kadar uyumlu. Belki de evlerimizde de bu tarzı benimsemeliyiz. Tamamen modern tarzda döşenmiş bir evdense, her odanın tarzını oturtup, detaylarda tüm evin bütünlüğünü sağlamalıyız.




Bize ilham kaynağı olan bu mekanı biz çok seviyoruz. Sadece dekorasyonunu incelemek için bile bu otelde konaklanabilir. Ancak otel şuan kapalı, Mart ayında tekrar açılacağının müjdesini ise size vermek istiyoruz. Rooms Galata açıldığında orada karşılaşabiliriz. :)