30 Ocak 2014 Perşembe

Pantone-Parlak Orkide 2014 Evlerimizde

Yılın rengi Pantone tarafından Aralık'ta belirlendi: Radiant Orkide:) Bu rengi evlerimizde nasıl kullanabiliriz içerikli bu yazımıza hoşgeldiniz... Gecikmeli bir yazı olmasına rağmen önümüzdeki günlerdeki sevgililer gününe uyarlayarak biraz kurtardık sanırım. Pantone seçti, biz yorumladık. Bol parlak orkideli günler:)

Radiant Orchid



Sevgililer Günü Masası

Biz bu rengi 2014 sevgliler gününün kurtarıcı rengi olarak gördük. Kıpkırmızı sevgililer günlerinden sıkılanlar için iyi bir alternatif olabilir. Parlak orkide rengi kullanılarak dekore edilen sevgililer günü sofralarıyla stil ve farklılığınızı yansıtabilirsiniz. Sofra dekorasyonunda mum, runner, peçete veya taze çiçekleri bu tonlarda seçerek parlak orkide trendini yakalamamız mümkün.

Parlak orkide sevgililer gününde

Parlak orkide sevgililer gününde

Yastıklarda Parlak Orkide

Parlak orkide renginin dozunu ayarlamak oldukça önemli, bu renk odaya uygulandığında göze çarpacak ve odak noktası olacaktır. Bu yüzden detaylarda bu tona yer verebiliriz. Uygulaması en kolay olacak yöntem ise yastıklar... Beyaz koltuklarınız var ise bu yastıklar odalarınıza çok yakışacaktır.

parlak orkide ve zümrüt yeşili
Renk Kombinasyonları
Parlak orkide renginin bi diğer özelliği ise her bir çok renkle kombin yapılabilmesi:

  • Zümrüt Yeşili-Parlak Orkide kombini tamda yukarıdaki resimde görüldüğü gibi çarpıcı bir etkiye sahip.
  • Sarı-Parlak Orkide
parlak orkide ve sarı
  • Gri-Parlak Orkide
parlak orkide ve gri
  • Beyaz-Parlak Orkide
parlak orkide ve beyaz


Mobilyalarda Parlaklık

Tarzıma güveniyorum ve bu rengi çok seviyorum derseniz bu rengi mobilyalara taşımakta mümkün. Bizim önerimiz puf yada sandalyelerde bu tonu tercih etmeniz. Mobilyalarınızı tamamlayıcı olacak ve yarattığı kontrast ile odanıza daha sofistike bir görünüm kazandıracaktır.

Parlak orkide puf
Bu rengin bir diğer özelliği ise ton farkı ile yarattıı duyguda da değişiklik yaratması. Örneğin daha parlak orkide renkleri sıcak ve samimi bir hava katarken, soğuk alt tonlu bir orkide rengi ile eleganlığı yakalayabilirsiniz.

parlak orkide koltuk
Mutfaklar
Bu rengi mutfaklara uygulamanın en kolay yolu ise orkideleri cam önlerini yerleştirmek ve işte yılın rengi demek :)
Banyoda Orkide Esintileri

Banyolarda uygulamada da size önerimiz havlular ve paspaslar:) Eğer bu renkten emin değil isek böyle ayrıntılarla başlamakta fayda var. Rengi seversek banyo mobilyalarına da el atabilirz.

IKEA'dan seçtiklerimiz:) Linklere tık tık...

Parlak orkide rengini sizde evinizde uygulamak isterseniz, IKES'dan sizin için seçtiklerimiz aşağıda. Linklere tık tık yaparak hemen almanız ve bu stili evinize taşımanız mümkün.

ıkea