28 Ocak 2014 Salı

Sabah Koşusunun Dekorasyondaki Yeri :)

Her an herşeyden ilham almak mümkün sanırım. Bizim bu yazımızda ilham kaynağımız sabah koşusu. Hazır dekorasyonda doğallığa dönüyorken, sabah esintilerinden ilham alarak evimizde neler yapabiliriz yazımızın devamında. Bu bir sabah koşusu hikayesi ama her anında dekorasyon var:D



 Sabah günün ilk ışıklarıyla ormanda koşmaya başladığınızda hafif hafif güneşin ışıklarını ağaçların arasından görmeye başlarız. Titreşen ışık içimizi ısıtır. Bu ışık tabiki mumları kullanma ilhamı verdi bize. Mumları direk sehpaların üzerine yerleştirmektense yerlerde büyük kafeslerin içlerine yerleştirirsek tam olarak doğal bir aydınlatmaya kavuşabiliriz. Bu konuda dikkat etmemiz gereken konu büyük mum ve kafesler tercih etmek. Mumları yerde kullanacağımız için küçük mumlarla istenilen etkiyi yaratamayabiliriz. Büyüklü küçüklü kafesler kullanarak, evimizin bir köşesini huzur köşesine çevirmek mümkün.



Mumlarımız yerde yanlız kalmasın derseniz, bir önerimiz daha var. Bu önerinin de ilham kaynağı ormanda bastığımız toprağın doğallığı. Topraktan daha doğal ne var bilemioruz? Bizim önerimiz fanus kullanmak. Büyüklü küçüklü fanusların içerisine kum, taş, midye kabuğu hatta kuru dallar koyarak mumlarımızın yanına yerleştirebiliriz. Bu taşlar ya da midyeleri tatillerimizden dönerken yanımızda getirebiliriz. Bu sayede sevdiğimiz yerlerden hatıralar dekoratif olarak yerlerini salonlarımızda alabilir.


Doğallığa dönüşte sesler de oldukça önemli. Evimizin alt fonunda 'relaxation' tarzında bir müziğin hissedilmesi ile sabah koşusu esinlenmemize dönebiliriz. Ormanda duyduğumuz kuş sesleri, ağaç yapraklarının hışırtsını evimizde de duyabiliriz. Müzik insanın ruhunu iyileştirir ve dinlendirir. Stil sahibi br evin olmazsa olmazını müzik seçtik. :) Aşağıdaki linke tık tık, sizi ağaçların arasında hissettirecek..




Sabah koşusu dedik, orman dedik, doğallık dedik. Aslında tüm bunların birleşimi efsanevi 'Müz'. Müz'leri Maison Francaise sayesinde keşfettik ve gördüğümüz anda vurulduk.




 Müz'ün yaratıcısı ise kendi ürünü hakkında aşağıdaki gibi bahsediyor.

'Müz, hızını alamamış birbitki meraklısı tarafından, yeşili şehir
hayatına dahil etmenin yaratıcı yollarını keşfetmek içinkuruldu.
İlhamını doğal objeler, sıradışı bitkiler ve yalın malzemelerden alan
Müz’ün ismi Antik Yunan Müzlerine ithafen Müz oldu. Doğalın
estetiğine ve sadeliğe inanan Müz’ün tüm tasarımları el yapımı ve tek
tek özenle hazırlanıyor. İşe küçük bahçeler olarak görülebilecek
teraryumlar tasarlayarak başlamış olan Müz’e, doğa temalı kişisel
veya kurumsal tüm çözümler konusunda da danışabilirsiniz.
Ofislerinizi, evlerinizi yaşayan alanlara dönüştürmek için;
info@muz.se'


Doğallık ve yaratıcığılı vurgulamak istediğimiz bir obje ararıyorsak, size bir müz almanızı tavsiye ediyoruz. Bu objeleri Kitaplar Her Yerde yazısındaki gibi dekoratif kitapların üstünde sergilebiliriz. Ayrıca Benim Lambaderim yazısındaki gibi de üzerlerine ışık vurmasını sağlarsak tüm odanın odak noktasını bu bitkiye yöneltebilirsiniz. Evinizin en yaratıcı objesini şımartmak lazım :D




Müz'lerin satış noktaları;


Teşekkürler.