24 Şubat 2014 Pazartesi

Duvarlara Harita Geldi!

Bu sezon trendlerin en büyüğü "Kişiselleştirme". Kişisel evler, kişisel objeler; herşeyin kendimize özgü olmasına dikkat etmeliyiz. Aynı moda sektöründe olduğu gibi hazır giyimden biraz uzaklaşma, anne kıyafetlerinden vintage seçimler ön plana çıkmış iken, neden evimizde de en çok yeri kaplayan ve göz önünde olan duvarlarımızı es geçelim diye yola çıktık. Duvarları kişiselleştirmek için ilk akla gelen yöntem "Duvar Resmi" olabilir, fakat bunu uygulaması oldukça zor. Tablolar da tabiki bu konuda vazgeçilmez, ancak evimize tamamen uygun bir tablo seçimi incelikli bir iş. Biraz daha düşününce bizim aklımıza "Duvar Haritaları" geldi.

Dekoratif Harita

Duvar Haritaları İle Kişisel Bir Görüntü
Duvar haritalarının en büyük özelliği odaya eklendiği anda tamamen farklı bir duyguyu ortama yayması. Sıkıcı bir odaya sahipseniz, bu haritalar ile oda hızlıca bir ruh bulacaktır. Özellikle soğuk çalışma odalarında, içinden çıkmak istemeyeceğiniz bir odaya kavuşabilirsiniz. Bu ambiansa kavuşmak için aydınlatma konusuna hassasiyet göstermek gerekiyor. Haritaya vuran bir ışık ve tavanda da minik spotlar ile çok seçenekli aydınlatma bu dekorasyonla bire bir uyumlu.


Haritanın Önünü Boş Bırakma Zorunluluğumuz Yok
Boydan boya duvar haritası yaptıracaksanız duvarın önünü tamemen boş bırakmalıyım gibi bir yanılgıya düşmeyelim, yine duvarın önüne masa, koltuk gibi ürünler yerleştirebiliriz. Haritaların kullnımından kaçınılmasının en büyük sebebi de buymuş: haritanın önüne bir şey koymaman gerekiyor. Bu yanılgıdan kurtularak içiniz rahat haritalanabilirsiniz.



Doğru Haritayı Bulma
Haritalı bir oda dediğimizde gözünüzde vintage ruhu ile bezenmiş sarı ton ağırlıklı eski haritalar varsa, odamızın stilinin de biraz klasik olması gerekiyor. Ya da doğru uygulama ile bir stil çifti yaratmanızda mümkün. Modern+Klasik bir dokunuş uygulaması ile evinizdeki sert hatları yumuşatabilirsiniz. Vintage haritalarda en çok dikkat edilmesi gereken konu aydınlatma. Mutlaka haritanın üstüne ışık düşmesini sağlamalısınız.

Işıklandırmalı Harita

Modern bir eve, modern bir harita yaklaşımına sahipseniz harita renkleri ve mobilyalarınız arasında detaylarda uyumu yakalamanızı öneriyoruz. Aşağıdaki resimdeki örnek oldukça kullanışlı. Mor tonajlı bir harita ve mor iskemleler.

Mor Tonajlı Harita


Haritam Nasıl Olmalı?
Duvardan duvara kaplama: Geniş bir oda ve engelsiz duvarlarınız varsa bu harita tam size göre. Kütüphane ve çalışma odasında çok güzel duran bu tarz için yapmanız gerekenler çok kolay. Ayrıca haritalı duvarınızın önüne çalışma masanızı koyabilir, çalışırken haritanıza göz atabilirsiniz. Başucunuzu da tamamen harita kaplı bir duvara bırakarak, dünyayı önünüze serebilirsiniz.

Duvardan Duvara Harita

Büyük çerçeveli: Klasik bir odaya klasik bir görüntü kazandırmak için uygun, deri koltuklarla bütünleştirildiğinde mükemmel sonuç elde edebilirsiniz.

Çerçeveli Harita


Parçalı: Bölünmüş ve çerçeveli veya çerçevesiz olarak iki farklı seçeneği var. Çerçeveliler klasik, çerçevesizler ise tamamen modern bir görüntü sağlıyor.

Modern Parçalı Harita



Okul Haritaları Konseptinde: Rulo haritamızı açıp öylece asabiliriz.

Rulo Harita



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder