14 Şubat 2014 Cuma

IKEA Rotera Fenerler Heryerde!

My Style My House ekibi yaptığı gözlemler sonucunda gördü ki herkeslerin evinde bir IKEA Rotera Fener var. En lüks evden, öğrenci evine kadar hepimiz almışız bu fenerlerden. Madem herkesin evinde var Rotera’lar; kim nerde kullanmış, biz nerelerde kullanabiliriz ile ilgili yazı ilham vermesi dileği ile  sizlerle.



Bahçelerde Fenerler
Bahçemiz ve büyük bir ağacımız varsa bu fenerlerin tadına doyum olmuyor. Birden çok feneri farklı seviyelerden asarak bahçelerimize romantik bir hava kazandırabiliriz. Bahçelerde bir kaç basamaklı merdivenimiz var ise Roteraları merdiven kenarlarına koymak da oldukça güzel sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.
 Balkonlarda Romantizm
Çoğumuz fenerleri balkonlarımızda kullanma amacıyla aldık. Peki etkilerini nasıl artırabiliriz? Balkon masasında fenerimize yer veriyorsak kontrast bir renk seçimi yapabiliriz. Bu sayede fener göze çarpacaktır. (Özellikle pempe ve mavi gibi çok canlı ve güzel renkleri olduğundan işimiz kolay.) Beyaz gibi naturel renkte bir fenere sahip isek yanına bir fesleğen yerleştirerek masada çifte etki yaratmaya çalışmalıyız. Burada dikkat etmemiz gereken konu fenerin boyunun çiçeğin çok altında kalmaması. Eş seviyelerde çiçek ve fener yüksekliğini ayarlamaya dikkat.
Kendim Yaptım-Teraryum
Son zamanlarda teraryumlar oldukça moda. Eskiden çok zor bulunan cam bitki odalarına artık Mudo, Zara Home, Boyner gibi kolay ulaşabileceğimiz mağazalarda rastlayabiliyoruz. Eğer ben kendi teraryumumu yapıcam fakat kolay olsun diyorsanız, fenerinizi teraryuma çevirmeniz mümkün.

Davet Sofralarında Fener
Roteralar özellikle kır düğünü davet sofralarında, kullanıma çok uygun. Bunun dışında günün her saatindeki sofralarda da dekor olarak kullanabiliriz. Buna en güzel örneklerden biri Fulya Terim’in akşam sofrası olabilir. Buse Terim’in  Annemin Sofraları ve Ablamın Sofraları yazıları size ilham verebilir. İnstagramda #anneminsofraları hastagi ile takibe devam.
 Abajurum Rotera
Mum ışının romantizm ve huzuruna kapılmayı sevenlerdenseniz. Fenerlere salonlarımızda da yer verebiliriz. Büyük boy roteraları içlerine büyük mumlar yerleştirerek abajur gibi kullanmamız bile mümkün. Cam önlerine yerleştirerekte farklı bir dokunuş elde edebilirsiniz.

Sunum Standı Roterasız Asla
Ve tabiki son dönem partilerin olmazsa olmazı haline gelen standlar. Fenerleri hazırladığınız standlara yerleştirerek koyduğunuz ürünlerin aydınlatılmasını sağlayarak standınızın görselliğini artırmak sizin elinizde. Şeker Standı konusunda bizim aklımıza gelen ilk ekip Mori Events (Instagramda #moriçalışıyor hastagi ile takibe devam.)
Yaratıcı Hediye Kutum
Hediyelerimizi başka bir hediyenin içine yerleştirme fikri çok güzel. Roteraları hediye kutusu gibi kullanmanız mümkün. Bu sayede hediye sahibi çifte hediye sahibi olacaktır. Çok şık ve elegan bir görünüme sahip bir hediye paketine bu sayede sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder