8 Mart 2014 Cumartesi

Ayhan Sicimoğlu ile Ev Dekorasyonu Röportajı

Ev dekorasyonunda en önemli konu ruh ve stil. Her şeyden önce evlerimizin bir ruhu olmalı, bizi içine çekmeli, sarıp sarmalamalı. Burası bizim yuvamız:) Ruhu olan bir ev dekorasyonu için anahtar kelime: Keyif.

take your pleasure seriously


Ayhan Sicimoğlu ise müzisyen, gurme, gezgin ve hepsi bir tarafa hayattan keyif almasını bilen nadir insanlardan. Stil ve ruh sahibi bir evde olması gerekenler de tam olarak bunlar değil mi?

My style my house- Ayhan Sicimoğlu röportajıBizce öyle,
Yemek pişirilen bir ev, yuva halini alır ve sıcaklığı ile sizi ısıtır.
Müzik evlerimize ruh ve dinginlik katar.
Dünyadan ilham alarak ufkumuzu açıp, bunu dekorasyona uygulamanın keyfi ise bambaşkadır.
Tüm bu etkenler birleştiğinde Ayhan Sicimoğlu fikirleri bizim açımızdan çok değerli bir hal aldı. Deneyimleri, yaşadığı yerler ve içten yaklaşımının hepimize ilham vermesi dileği ile kısa kısa röportajımız ve dipnotlarımız sizlerle...


Ayhan Sicimoğlu farklı ülkeleri gezmenin yanı sıra İtalya, İngiltere, New York gibi bir çok ülkede yaşamış, oralarda sıkı dostluklar edinmiş. Dostlarına Türk kültürünü tanıtıp, sevdirmiş biri. Bir dost evinde kalmadan o ülkenin kültürünü anlamak zordur. Her ülke kültürünün dekorasyona bakış açısı da bir hayli farklıdır. Kilimler, heykeller, tütsüler bunlar farklı kültürlerin yansıması ve ev dekorasyonuna etkisidir. Ayhan Sicimoğlu'na göre kültürün dekorasyona etkisi ise şöyle:
Kültür yaşam şeklini belirlerse yaşam şeklide evinizi biçimler.. Aslan yuvasıdır ev.. Kokusu ve dokusu ile sizin parçanızdır.





Kültürel etkilere sahip ev dekorasyonu


Ayhan Sicimoğlunun dekorasyon tarzı ise ' Dekorasyon tarzım da yoktur, sanırım giyim tarzım da olmadığı gibi. Birbirine ve mekana yakişan ve fonksiyonel olan objelerin görsel ve ruhsal uyumu' Yerine ve zamanına göre hareket etmek. Dekorasyon açısından da çok önemli bir nokta. Her zaman uygun zaman, mekan ve ölçüde dekorasyon yapmalıyız. Belki altın varak kullanabiliriz evimizde, fakat ölçüsünde ve mekanına uygun bir biçimde. Minimalist bir eve bile altın varak yerleştirebilirsiniz bu sayede. Aynı durum hayatın her anında geçerli, ölçülerimiz belki dekorasyon tarzımızı belirleyici olan nokta. 

My Style My House- Ayhan Sicimoğlu Röportajı

Ayhan Sicimoğlu'nun en çok etkilendiği ev dekorasyonu: Italya Sicilya Catania'da arkaşımın evi. Yüksek tavanlı eski bir daire super minimalist. Müthiş pastel tonda rengarenk boyalı duvar ve tavanlar. Hemen hemen hiç fazla eşya yok ve ağır pırıl pırıl cilalı ahşap yer döşemesi. Maalesef görseli yok, sahibini de akciğer kanserinden kaybettik.. Vincenzo çok sigara içerdi, o evin tek problemi sigara idi zaten.. Sigara içilen evlerde ruh kokudan ölüyor zaten..

İtalya-Sicilya

Tüm evimizi en ince detayına kadar ayrıntılı dekore etsekte mutlaka bir köşe bizi kendine çekiyor. Bu köşe genellikle en çok yaşadığımız bölüm oluyor. Peki Ayhan Sicimoğlu'nun en sevdiği köşe neresi?
Salondaki dev sofa: Hem oturmalık, hem uzanmalık, hem bişeyler yemelik ve içmelik... Lounge..


My Style My House- Ayhan Sicimoğlu Röportajı

Ayhan Sicimoğlu hayattan gerçekten keyif almasını bilen sürekli koşturan biri. Programlarını izlerken adeta o kentleri yaşıyorsunuz. Bir eve ruh ve yaşanmışlık katmanın sırrı sizce nedir?
Evi bol bol kullanmak, iyi yemekler yemek, keyifli içkiler içmek, müzik dinlemek ve en önemlisi bunlarıda sevdikleriniz ile paylaşmak..


Evde yemek yapmak eve ruh kazandırır

Son olarak biz acemilere önerileriniz diye sorduk Ayhan Sicimoğlu'na...
Estağfrullah..  hepimiz acemiyiz bu hayatta.. Ustayım dediğimiz ana çok uzağız. Mimar Sinan 86 yaşında usta oldum demiştir..


Bu keyifli sohbetten biz anladık ki stil sahibi bir eve giden yol keyif almaktır. Bu keyfi de tek başına almak yetmez, paylaşmak gerekir. Ayhan Sicimoğlu'na ve bu yazıyı okuyan herkese teşekkürler. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder