10 Mart 2014 Pazartesi

Dekorasyonda Trend: Transparan

Ev dekorasyonunda geçmişe yönelirken, dekorasyonun içine modern ve taze fikirler katma fikri son zamanlarda tercih edilen yöntemlerden. Günümmüz dünyasında artık evlerimiz küçülüyor ve her metrekarenin önemi arttı. Tam da bu olgulara uygun ürün olarak transparanları seçtik.

Transparan dekoratif ürünler ile ev dekorasyonu

Transparan masa, sandalye, abajur, raf ve diğerlerini evlerimize davet etmeye ne dersiniz? Trend özellikle transparan sandalyeler ancak diğer ürünleri de es geçemedik. Bu eşyalarla stil çifti yaratmanız bir hayli kolay ve verimli. Evlerimize yeni bir soluk ve modern bir hava katacaklarına eminiz, yolculuğumuz başlıyor.

Transparan dekoratif ürünler ile ev dekorasyonu
 
Kahvem İçin Yer Yok yazısında da karşımıza çıkmıştı bu sehpalar. Hem modern hem de minimalist bir havası var. Küçük odalarda kullanımı ideal bir ürün. Şeffaf özelliği sayesinde varlığı ile odayı etkisi altına almıyor, alanları daraltmıyorlar.  

Transparan dekoratif ürünler ile ev dekorasyonuTransparan dekoratif ürünler ile ev dekorasyonu (Transparan sehpa)
 
Odalarımızın tamamlayıcısı aksesuarlarda da tamamen cam ya da transparan ürünler tercih edebiliriz.  Transparan lambalar bizim favorimiz. Işık ve camın eşsiz uyumu paha biçilemez sadelikte bir dokunuş.

Transparan dekoratif ürünler ile ev dekorasyonu (Transparan avize)
 
Modern bir tarza sahip olan bu ürünleri kombinlerken dikkatli olmak gerekiyor. Minimalist bir havada tasarlanan bu ürünleri geri plana atmadan diğer ürünlerle sade bir kombin yapmak en güzeli. Ferrucio Laviani lambaları bu alanda başı çekiyor. Özellikle "Taj" isimli lamba:) Tarzı, dokunuşu, kıvrımlı hatları ve tamamen transparan olması ile kalbimizi çaldı.

Ferrucio Laviani - Taj lamba ile transparan dekorasyon
 
Transparan raflar ise farklı bir dünya gibi. Havada uçuşan kitaplar, biblolar ve resimler. Bu rafları en çok açık renk duvarlarda sevdik. Özellikle beyaz renk duvarda tamamen gözden kaybolan bu raflar ile dikkat çekmek ve insanları düşündürmek mümkün. Ayrıca yine minimalizm ve modernliğin tam bir birleşimi. Gözü yormaması ve yer kaplamaması ile küçük odalarda kullanıma bir hayli uygun.

Transparan dekoratif ürünler ile ev dekorasyonu (Transparan raf)

Transparan dekoratif ürünler ile ev dekorasyonu (Transparan raf)
 
Raflara saksı yerleştirmek ise harika bir fikir, havada asılı rengarenk çiçekler özellikle mutfaklarımıza çok güzel bir hava katacaktır.

Transparan dekoratif ürünler ile ev dekorasyonu (Transparan raf)

Transparan ya da hayalet sandalyeleri biz en çok ham ahşap masalar ile kombin yapıldığında beğeniyoruz. Bu ürünler stil çifti yaratmak için ideal. Kullanımları kolay, çünkü evin diğer unsurlarıyla benzerlik yaratmanıza gerek yok. Masaların etrafına büyük ve hantal sandalyeler yerleştirerek odayı daraltmak ve masanızın görselliğini gölgelemek istemiyorsanız bu transparan sandalyeler tam sizlik. Louis Ghost tasarımı bu sandalyelerin replikalarını Mudo ve IKEA’dan rahatça bulabilirsiniz.

Transparan dekoratif ürünler ile ev dekorasyonu (Transparan sandalye)

Transparan dekoratif ürünler ile ev dekorasyonu (Transparan sandalye)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder