5 Mart 2014 Çarşamba

Hayallerdeki Çalışma Odasına Ulaşmanın Sırları

Bu çalışma odası My Style My House ekibinin yuvarlak masa toplantısı sonucu ortaya çıkmıştır, ev dekorasyonunda sizlere ilham vermesi dileği ile:) Ekip olarak hayalimizdeki çalışma odasını tasarladık. Yazıda çalışma odalarının olmazsa olmazları, alanı etkin değerlendirme ve konforu sağlama ile ilgili ipuçları bulabilirsiniz. Yılın trendlerinden ilham alınarak hazırlanan bu yazıda en büyük esin kaynağımız Maison Francaise Mart sayısı oldu. Masanın tonunu doğal açık renk bir ahşaptan yada beyazdan yana kullanmanızı öneriyoruz.

beyaz çalışma odası tasarımı



1.Renk tonlarını belirledik

Yılın trendi beyaz ağırlıklı hatta bembeyaz odalar. (Maison Francaise Mart sayısında da bu konu oldukça geniş incelenmiş.) Bizde odamızda beyaz tonun ağırlıklı olmasını, dinginlik ve huzur sağlarken, modern ve minimalist bir yaklaşım yarattığı için seçtik. Mağlum çalışma odası insanı boğmamalı, rahatlık ve konfor sağlamalı.

Beyaz çalışma odasında ince masalar

2.Alanı nasıl etkin kullanabiliriz?

Mağlum çoğumuzun çalışma odasına ayıracağımız büyük ve özel bir odamız yok. Bu yüzden öncelikle odada bir koltuğa yer bırakmalıyız. Misafirler için geniş ve rahat bir koltuk olmasına özen göstermek gerekiyor. Odamıza koltuk ve masayı sığdırmak ve alanı daraltmamak gibi ulvi bir görevimiz daha var. Burda ise geniş masalardansa, raf tarzındaki masalar imdadımıza yetişti.

My Style My House Çalışma Odası

Bu masalar dar tasarlandığı için odayı daraltmıyor ve birden çok kişinin aynı anda çalışmasına olanak sağlıyor. Bu yüzden tercihimiz raf masalardan yana.

home office tasarımı


3.Dolabı nereye koyalım?

Çalışma odalarına mutlaka bir dolap yerleştirmeliyiz. Unutmayalım ki evimizde ne kadar çok dolap varsa o kadar kolay düzeni sağlayabiliriz. Dolabı masanın devamı olarak tasarlayarak oda da bir bütünlük sağlamak en güzel seçim. Minimalist tarzda bir dolap kullanarak algıyı bölmemeli, dolabı duvarla bütünleştirmeliyiz. 

my style my house ile çalışma odası tasarımı

4.Çalışma odasının kitaplığı 

Kitaplarımıza da bir yer açmak gerekti tabiki. Çalışma masasının üst kısmına raf yaparak kitaplarımızı burda sergileyebiliriz. Fakat göz hizasına raf yapmamaya dikkat. Dikkatimizin dağılmasını istemiyoruz.

my style my house ile çalışma odası tasarımı


my style my house ile çalışma odası tasarımı

Rafların arasına bir boşluk bırakarak bu arayı kocaman bir tabloyla doldurarak, etkileyici sonuçlar elde etmek mümkün.Ya da masa ve raf arasındaki boşluğa siyah beyaz fotoğrafların bulunduğu çerçeveler de asabiliriz.

my style my house ile çalışma odası tasarımı

5.Çekmecem nerde?

Rafdan masamızın altına çekmeceli bir dolap yerleştirmeyi unutmamalıyız. Şarj aletleri, ıvır zıvırların ortalarda gezmesini istemeyiz. Çekmeceli dolabımız aynı tarz mobilyadan olabileceği gibi, metal kırmızı bir dolap bile olabilir. Biraz kontrast her zaman iyidir:)

my style my house ile ev dekorasyonu, çalışma odası tasarımı

6.Nerde otursak?

Çalışma sandalyesi olarak iki tane önerimiz var. Vitra Eames yada Tolix tasarım sandalyeler. Bu odayla oldukça uyumlu ve modern bir görünüme sahipler. Tasarım sandalyeleri bulmakta sıkıntı çekenler için Mudo çok benzerlerini bu sezon satışa sundu. Maison Francaise'da bu konuda da çok güzel bilgiler bulmanız mümkün.

my style my house ile ev dekorasyonu, çalışma odası tasarımı

my style my house ile ev dekorasyonu, çalışma odası tasarımı

Çalışma odasına mutlaka koltuk koymalıyız dedik çünkü mutlaka misafirlerimiz gelecektir ve onları da rahat ettirmek istiyoruz. Bu yüzden açılır kapanır özellikte br koltuk masanın karşısına konulabilir. Koltuğun tarzının da minimalist olması önemli. Bu odada hava almak ve dinginliğe kavuşmak istiyoruz, unutmayalım:)

my style my house ile ev dekorasyonu, çalışma odası tasarımı

my style my house ile ev dekorasyonu, çalışma odası tasarımı

7.Detaylar
  • Koltuğun üzerine kocaman bir tablo yerleştirerek, motivasyonumuz dağıldığında tabloda biraz huzur bulabiliriz. Herkese huzur verecek tablo başkadır, seçim sizin.
  • Koltuğun yanına bir lambader yerleştirerek bir noktaya odaklanan aydınlatma sayesinde parlamaları önleyebilirsiniz.
  • Raf masaların üzerine, masa lambaları yerleştirmeyi unutmayalım. Çoğu kişi çalışma odalarında tavandan aydınlatmadan rahatsız olur.
  • Masada taze bitkiler kullanmaya özen gösterelim. Ferahlık her zaman doğallıkta.
my style my house ile ev dekorasyonu, çalışma odası tasarımı





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder