14 Mart 2014 Cuma

Bahar Temizliğinin Zamanı

Ev dekorasyonunda en önemli konulardan biri de düzenli ve temiz bir evdir. Dekorasyonunuz alabildiğine ince düşünülmüş de olsa, düzensiz bir evde kendinizi sıkılmış hissedeceksiniz. Bu yüzden hazır bahar gelmişken, hazırlanın düzenlemeye geldik. Küçük ama hayat kurtaran ipuçları içeren yazımız ile yeni ve yaratıcı düzenleme fikirlerimiz sizlerle...
 
1. Her şey için bir yer
 
İlk aşamada amacımız gerekli olan eşyalarımızı seçmek. Gereksiz olanları ya da az kullandıklarınızı ayırarak çok şık dekoratif kutularda saklayabilirsiniz.
 

Sık kullandığımız eşyalarımızın ise mutlaka evde herkes tarafından bilinen bir yeri olmalı. Araba anahtarı, TV kumandası, şarj aletleri gibi.
 
Özellikle mutfak ve banyolarda ise etiketleme en büyük yardımcımız. Etiketlemenin en büyük faydası, tüm ev halkının konudan haberdar olmasını sağlamaktır. Senin düzenini, eşin ya da ev arkadaşın bilmeyebilir. Etiketler karışıklığı önlemeye ve yerlerin herkes tarafından bilinmesine olanak sağlayacaktır.
 
 
2. Kablolar başımızın belası
Her yerde düzensizlik yaratan şarj kablolarından kurtulmanın vaktidir. Bu konuda yardımımıza şarj istasyonları yetişebilir. Bu istasyonları satın alıp kablolara elveda diyebilir ya da yaratıcılığınızı konuşturarak kendiniz de yapabilirsiniz.
 
 
Şarj İstasyonumu Ben Yaptım
 
Kablo Düzenleyicisi- Dağınık görünen ve daha büyük hacimli olan kablolarda ise çözüm düzenleyicilerde. Kabloların dağnık kısımlarını saklayarak, çıkışların düzenli olmasını sağlıyorlar. Ayrıca kabloları etiketlemek ve neye ait olduklarını göstermek de pratik bir çözüm.

3. Küçük Alanları Değerlendirin

Evimizdeki tüm boş alanları değerlendirmemiz ve yapabiliyorsak uygun dolap sistemleri yerleştirmemiz pratik bir çözüm. Raflara evimizin her alanında yer vererek eşya depolama alanları yaratmalıyız. Her şey için bir yer prensibini uygulamamımız için yeterli yerimizin olması lazım.
 
 
4. Dolapları Etkin Kulanma
 
Mutfak çekmeceleri için bir öneri ile başlayabiliriz. Çatal-Bıçak-Kaşık çekmeceleri ne kadar uğraşırsak uğraşalım dilediğimiz gibi olmuyorsa. Buna çözümümüz dikey yerleştirmeye uygun ayırıcılar seçmektir, bu sayede emin olun daha düzenli bir alanınız olacak.
 
Mutfak dolaplarında özellikle üst üste tabaklardan sıkılanlar için IKEA'da karşılaştığımız portatif raflar çok kullanışlı. Bu sayede yüksekliği fazla olan dolaplarda bu ayırıcılar ile farklı boyutlar elde edebiliyoruz. Tabaklarla boğuşmak zorunda değiliz artık.
 
Çekmece ayırıcılarını her yerde aktif olarak kullanmaya alışmalıyız. Takı, iç çamaşırı, çorap çekmecelerimizi ayırıcılarla donatarak işe başlamakta yarar var. Sonrasında uygun ürünler ile diğer çekmecelere devam edebilirsiniz. Düzenlemede önemli konulardan biri de öncelikleri karar vermek ve her yeri bir anda düzenlemeye kalkışmamaktır.
 
5. Evraklar önemlidir
Evrak kaybetmeye, ürünlerin faturalarını bulamamaya son vermek için yapmamız gerekenler çok kolay. Sloganımız "Her eve akordiyon dosyalık!" Evrak çeşitliliğimize karar verip, kağıtları bu dosyada muhafaza etmeliyiz. İhtiyaca göre yıllık dosya yenilemek yeterli olacaktır. Dosyaları evde herkesin ulaşabileceği bir yere koyarak, herkesin ortak kullanmasını sağlamalıyız. Bunun çantalarımıza da faydası dokunacaktır. Bu sayede cüzdanlarımızda gereksiz evrakları depolamak zorunda kalmayacağız.
 
Akordiyon dosyamızın etiketlemesine önem vermelisiniz. Garanti için tuttuğumuz evraklar, değişim için tuttularımız, giysi, beyaz eşya, faturalar olarak ayrı bölümlerin olması gerekiyor. Yoksa kağıt çöplüğü yaratmaya doğru gidebilirsiniz, aman dikkat. Peki ya sizin önerileriniz nedir??? Sevgiler...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder