15 Nisan 2014 Salı

IKEA Yatak Odası Dekorasyonu: Alışveriş Listesi


Ev dekorasyon fikirleri serisinde yatak odasını tamamen IKEA’dan kombinleyerek toplam maliyetini gözler önüne seren bir yazı ile karşınızdayız. Doğal ham ahşap dokuyu modern perde ve dolaplarla kombinleyerek bir stil çifti yaratırken, yatak odamızın dinlendirici etkisini kaybetmemesini sağlamaya uğraştık. (Yatak odamızın toplam maliyeti: 2.073,00 TL )

Benim IKEA yatak odası dekorasyonum için ise bu yazıyı ziyaret edebilirsiniz: IKEA Yatak Odası Dekorasyonum

Ev dekorasyon fikirleri serisinde IKEA yatak odası dekorasyonu fikirleri ve alışveriş listesine ulaşmak için My Style My House Blog'u ziyaret etmeyi unutmayın.

1. IKEA Yatak Seçimi

Alçak bir karyola seçimi ile yola başladık. Doğallığını kaybetmemiş bir ahşaptan yapılan FJELLSE yatak tam da aradığımız üründü. Merkeze yatağımızı koyduk ve yola devam ettik.

2. IKEA Dolap Seçimi

Dolap seçiminde odaya farklı bir hava kazandırması ve sıkılıcılıktan kurtarması için aksi yönde siyah renk bir seçim yaptık. Ancak doğal ahşap görünümüne sahip bir dokusu olan HEMNES dolap seçimi ile detaylarda bütünlüğü koruduk. Siyah dolap yerine yatakla aynı dokuya ve türe sahip olan bir dolap da seçilebilir, bu alternatifte siyah halı tercih etmenizi öneriyoruz.

3.Başucunun Dizaynı

Yatak başlarına çekmeceli dolaplar koymak yerine bizim alternatifimiz klasik IKEA LACK Sehpasının altına uygun büyüklüklerde PJAS sepet yerleştirerek kendi çekmecenizi oluşturmanız. İstediği komodini bulamayanlar alternatif olarak bu yöntemi kullanabilir.
Tabiki başuçlarımızda ayrıca aydınlatmalarımızın olması tam bir gereklilik. Modern bir tarza ve her renge sahip GAVIK abajurlar bizim konseptimize minimal ve modern dokusuyla oldukça uygun.

Ev dekorasyon fikirleri serisinde IKEA yatak odası dekorasyonu fikirleri ve alışveriş listesine ulaşmak için My Style My House Blog'u ziyaret etmeyi unutmayın.
Sabah kalktığımızda orkidelerle uyanmak istiyorsak, komodinin üzerine orkide yerleştimek de oldukça güzel bir çözüm. Uyandığımız ilk anda baharı hissetmeyi biz çok seviyoruz. Orkidelerin ev dekorasyonunun da kullanım alanlarını Evimizde Hep Bahar Var ile incelemiştik.
Başucuna siyah RIBBA bir çerçeve yerleştirmeyi de sakın unutmayın. Sevdiğinize bakarak uyumak ve uyanmak en güzeli.

4. IKEA ile Okuma Köşesi

Yatak odasına mini bir koltuk koyma fikrini biz çok seviyoruz. Koltuk bizim yatak odamızdaki vurucu noktamız. Ahşap ve siyahla uyumlu fakat bir o kadar da zıt bir renk olması ile sarı renkli ve modern yapıdaki STOKHOLM koltuk ile tarzımızın altını çizdik. Koltuğun üstüne attığımız battaniyeler ile orayı bir keyif köşesi haline çevirmemiz de mümkün. Battaniyeyi atıverdik fakat bunun da bir stili olmalıJ Nasıl mı diye soranlar için unutmayalım Battaniyer Sadece Isınmak İçin Değil.
Bu köşeye hayat vermek için yapmamız gereken son şey GORM kitaplığı yerleştirmek. Kitaplığın bir rafını parfümlere yada makyaj malzemelerimize ayırabilir ayrı bir makyaj masası ihtiyacında kurtulabiliriz.

5. IKEA Dekoratif Ürünler

Olmazsa olmazlarımızdan ilki ayna. Biz bu odadaki HEMNES aynayı dolap mobilyasıyla uyumlu olması için siyah çerçeveli seçtik. Başucumuzada siyah bir fotoğraf çervesi yerleştirmiştik. Yatağın üstüne doğallığı vurgulayan tonlarda bir adet yeşil ve kontrast için bir adet siyah GRANAT minder atmak tamamlayıcı bir etki yaratacaktır. VIVAN Perde seçimimizde yine oldukça modern ve yalın bir çizgide oldu. Siyahı hem renk uyumu için, hemde sabah sabah güneşin gözümüze vurmasını engellemek için uygun gördük. Bu sayede gündüz bile gece uykusu çekebilirsiniz.


Ev dekorasyon fikirleri serisinde IKEA yatak odası dekorasyonu fikirleri ve alışveriş listesine ulaşmak için My Style My House Blog'u ziyaret etmeyi unutmayın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder