15 Ocak 2014 Çarşamba

Battaniyeler-Sadece ısınmak için değil!

Battaniyeler sadece ısınmak için değil, aynı zamanda evimizde sofistike bir hava yaratmak için de kullanabiliyor, bu yüzden evimize uygun battaniye seçimi de önem kazanıyor. Battaniye seçimlerimiz ve dekorasyon ürünü olarak nasıl kullanabileceğimiz hakkındaki yazı için devam, tık tık. (Bu yazıda ilham kaynağımız Maison Française, teşekkürler MF Türkiye :))

blanket

Koltukla Bütünleşen Battaniyeler

En sevdiğimiz kullanım yöntemlerinden biri tam da yukarıdaki resimde gösterildiği gibi. Bu yöntemle battaniyelerimizi evimizle bütünleştirebiliyoruz ve kullanmadığımız zamanlarda da evimize ayrı bir hava katıyorlar. Hem fonksiyonel hem şık bir çözüm sunan bu yöntemde dikkat etmemiz gereken konular;
  • İnce yapılı battaniye seçimi
  • Koltuk rengiyle kontrast oluşturacak battaniye rengi seçimi
  • Düz renkli bir battaniye tercih edilmesi. (Gözü yormaması ve dekorasyonla bütünleşmesi açısından desenli battaniyeleri bu yöntemde, tercih etmemenizi öneriyoruz.)
  • 2 battaniyeyi üst üste kullanarak ilgiyi artırma :) Dikkat dikkat, 2 battaniye kullanacak isek yapıları incecik olmalı.


Battaniye

Sıcacık battaniyelerimizi koltuklarımızı da ısıtmak için kullanıyoruz ve bu sayede evimizin de havasını sıcacık yapıyoruz. Koltukların üzerine düzgün bir şekilde battaniyelerimizi serdiğimizde daha modern bir görüntü elde edebiliyoruz. Bu kullanımın en sevdiğimiz yanı bembeyaz yada düm düz olan koltuklarımızın da süslenmesi. Giyinin koltuklar!

Bırakılıveren Battaniyeler

Battaniyelerimizi koltukların kenarlarına öylece bırakıvermek istiyorsak, bunun bile bir stili olmalı. Özensizce bırakılmış gibi ama şık durmalarını sağlamalıyız. Yoksa tüm kış odalarımız dağınık bir görüntüye mahkum olacaktır. Şimdi sırada battaniyeleri bırakıvermenin püf noktalarında:) 

  • Yastık deseni ve yastık rengiyle uyumlu battaniye seçimi. (Modern tarzda döşenmiş odalarda yastık (kırlent) rengi genellikle daha koyudur, battaniyelerimizi de bu renklerde seçersek koltuk takımının bir parçası gibi duracaklardır.)

Battaniye


Resimde koltuğun arkasında görünen bir masa var:) İlgili yazımız blogda: Koltuğun Arkasındaki Masa, Tık Tık.
  • Koltuk ve battaniyelerimizin farklı renklerde fakat aynı desenlerde olması (Kırçıllı bir koltuk kumaşımız var ise, doğru kırçıllı battaniye almaya)
Battaniye

Nerden Alabiliriz?

Herkesin kendine uygun battaniyeyi seçebilmesi için linklere tık tık, çeşit çeşit battaniyeler sizlerle:)
Boyner Evde
Altıncıcadde
English Home
Laura Ashley



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder