11 Kasım 2014 Salı

Filiz'in Rotterdam'daki Evini Geziyoruz!

Bugün sizlere Filiz Hanım'ın Rotterdam'daki evinden sesleniyoruz. Keyifli bir bahçe ve ev turu için hazır mıyız? 5 yıldır eşiyle birlikte Rotterdam'da 3 katlı bir evde yaşıyor. Evini tamamen kendi dekore etmiş ve hayalinde hep iç mimar olmak varmış Filiz Hanım'ın. Evi gezdikçe göreceksiniz, ev sahibiz bir iç mimarı aratmamış. Bu ev gerçekten insana kahvesini alıp, keyif yaptıracak türden bir sığınak ve başlıyoruzzzz.

Biz bahçe düşkünü bir ekibiz. Bu yüzden bu turda bahçeye odaklanacağız. İnanılmaz zevkli bir bahçe ile karşı karşıyayız. 


Bu bahçe süsü ev sahibemiz tarafından yapılmış. Küçük nazar boncukları, kır çiçekleri, ağaç dalı ve minik yuva ile her bahçeye yakışacak cinsten bir süs. Oldukça naif ve keyifli.


Bahçe süsü yakından da bir başka güzel!


Biz buraya Kız Kulesi Köşesi adını verdik. (Bahçede o kadar faklı köşe var ki) Sallanan sandalyede saatlerce oturabiliriz. Arkadaki pembe çiçekler ve kız kulesi tablosunun altındaki çiçeklerle yine kusursuz bir keyif alanı yaratılmış.


Pembe mumları unutmamak gerek :)





Bembeyaz boyalı banklar her bahçenin olmazsa olmazı. Varsa eski bir bankınızı hemen beyaza boyayın :)


Yağmurlu bir günden uzaktan görünen Filiz Hanım'ın bahçesi.


Bizim böyle bahçemiz yok diye üzülmeyip, iç mekan bahçemizi mi kursak acaba?


E bi kahve molası artık bahçede dinlenip, evin içine girmenin vakti.


İlk mutfak fotoğrafında da bizi laleler karşıladı. Bu sefer bahçedeki canlı renklerin yerine bembeyaz ev ile uyumlu bir demet ile karşınızdayız. (Soğanlı bitkileri seviyorsanız (lale,sümbül,nergis gibi) bu yazıya göz atabilirsiniz.)

Bu kata beyaz ve siyah hakim. Eğer sizde siyah beyaz mutfaklara bayılıyorsanız ilham için harika bir mutfaktayız. 





Çatı katındaki beyaz dolaplar ise benim çok sevip, az gördüğüm dolaplardan. Eğer dolap yaptırmayı düşünüyosanız. Bu tarzı bir kenara not etmek de fayda var.



Son olarak karşımıza IKEA avize çıkıyor. Bu odaya çok yakışmış bu avize. Bu eve aşık olduk. Bahçesi, mutfağı, çatı katı ve yazamadığımız daha bir çok köşesiyle Rotterdam'daki bu yuvanın ev sahibi Filiz Hanım'a kapılarını bize açtığı için teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder