18 Kasım 2014 Salı

Hasancan'ın İzmir'deki Odasını Geziyoruz

Ev turu bölümünün bu seferki konuğu Hasancan. Bu odayı ev sahibimizin gözünden (neyseki ev sahibimiz fotoğrafçı:)), onun fotoğrafları ile geziyoruz. İzmir'de bulunan bu odayı gezerken dikkatli olmak lazım, çünkü her yer detaylar ve yaşanmışlıklarla dolu.


Tura geyik detayları ile başlayalım. Koleksiyonculuk insanın ruhunda olmalı. O ruh varsa, her an her şeyi toplayabiliriz. Bu sefer şansımız geyiklerden.



Geyik koleksiyonuna bir de ev sahibinin portresi dahil olunca biz bu işi iyice sevdik :)

Bazen en iyi ev aksesuarları bit pazarından çıkabiliyor. O gün gittiğinizde hiç bir şey bulamayabilirsiniz ama orda gezmek bile çok güzel fikirler verir. Bu biblolar ev sahibimizin şanslı gününden ve 10 TL'ye alınmış. Dekorasyon sabır işidir ve bu işte az paraya çok güzel sonuçlar elde etmeniz mümkündür. 



Bu ev bir koleksiyoncuya ait. Bu saatler de bit pazarından aınmış ve tanesi 1 TL. 

Evlerimizi düzenli tutmanın en kolay yolu kutulardan faydalanmaktır. Bir eve hayat katmanın yolu ise size kendinizi iyi hissettiren eşyaları arayıp bulmaktır. Geyşa kadın kutusu buna çok güzel bir örnek ve böyle Japonya'dan gelen orjinal bir kutuyu sadece bit pazarında ya da antikacılarda bulabilirsiniz.





Duvarları neşelendirmek önemlidir. Bunu tablolarla, haritalarla tek boyutlu olarak yapabileceğiniz gibi 3 boyutlu bir hareket kazandırmakta sizin elinizde. Köpek başlarımızın hikayesi bir mağaza vitrininde başlamış ve bu duvara gelmiş. 
Yok böyle bir çorap çekmecesi, harika :)
















Bu portre de ev sahibimizin kendi portresi ve arkadaşı tarafından çizilmiş. Biz de böyle arkadaşlar istiyoruz. Yükselen trend naif ve minimal çalışmalar. Bu tarzı duvarlarınıza, masalarınıza yansıtmayı unutmayın.



Duvar fotoğrafları karanlık odada kart basım aşamasında yanlış pozlanan, atık haline gelen fotoğraf kartlarından oluşuyor. Vintage aşkına, bu duvar şahane.



Burda da karşımıza odayı izleyen el yapımı bir tel adam çıkıyor. 



Evsahibimizin çakmak koleksiyonu ile oda turumuz sonlanıyor. Bu çalışma bana stil sahibi kitaplıklardaki renk renk ayrılmış kitapları anımsattı. Şuan sayıları 60 adette ve artmaya devam ediyor. 

Bu odada biriktirilen eşyalarla birlikte, biriktirilen bir de hayat var. Ruhu olan bir oda olduğu her halinden belli. Biz çok sevdik, ya siz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder