8 Aralık 2014 Pazartesi

Yılbaşı Konseptinde Doğallık

Standart yılbaşı süslerinden sıkılanlar ve daha naif arayışlara yönelenler için hazırladığımız yazımıza hoş geldiniz. Bizim yeni yıl konseptimiz tamamen doğal. Bu iş için ayrıca paralar dökmenize gerek olmayan bir dekorasyon süreci. Ağacı dallardan, süsü bahçeden yapabileceğiniz incelikte. Küçük dokunuşlarla harika bir yılbaşı konseptini evlerimize taşımaya hazırsak başlıyoruz.

1. Yılbaşı Ağacı

Çam ağacı yerine kuru ağaç dallarını kullanabilirsiniz. İlk resimde elma ağacı kullanılmış. Konsepteki tek kırmızı renk, saksının içerisindeki minik elmalara ait. Küçük mumlar ile ise yılbaşı ruhu içimize işliyor. Hediye paketlerinde ise kese kağıdı kullanılmış. Son zamanların en güzel hediye kağıtları kese kağıtları aklınızda olsun :)




Biraz daha süslü bir ağaç isterseniz, kuru dalları altın rengi spreyle boyayarak elegan bir ağaç elde edebilirsiniz. Dalların uçlarına ise yine altın yada gümüş rengi küçük süsler kullanmanızı öneririz.


Bir yılbaşı klasiğidir, kırımızı top çiçekler. Biz bu çiçekleri yılbaşı ağacı olarak kullanmaya bayılıyoruz. Büyük bir vazoya yerleştirmeniz yeterli. İsterseniz uçlarına bir kaç süs ekleyerek, görselliği artırabilirsiniz.



2.Kapı Süsü

Kırmızıdan ve yılbaşı süslerinden çok sıkıldıysanız size birkaç alternatif. Yılbaşı konseptine içinizi ısıtan her şey girebilir. Bu kapı süsünü yılın her ayı kullanabilirsiniz. Yılbaşı zamanına da gerçekten uygun olan bu kapı süsünü yapmak ise gerçekten çok kolay. Standart bir çemberi ağaç dallarıyla kaplayıp, yapma bir çiçeği rapunzelin saçları gibi bırakmanız yeterli.


Aşağıdaki kapı süsü de sonbahar esintileri taşıyor, kuru dallarla bezenmiş bu süsde yılbaşı konseptiniz için ideal olabilir. Doğal bir yılbaşı akşamı isteyenler için harika bir seçenek.


Kullandığınız kapı süsünü modifiye etmek de gerçekten akıllıca bir çözüm. 15 gün için yeni bir süs almaktansa, çıkıp bahçeye bir kaç çam dalı, kozalak ve yılbaşı çiçeği aldınız mı böyle harika bir süs elde edebilirsiniz.


3. Yılbaşı Kurabiyesi

Sıra evimizi mis gibi kokutmakta ve kalplere yeni yıl sevincini aşılamakta. Yeni yılda evlerin kurabiye kokması gerektiğine inanlardanım. Tarçınlı, zencefilli kurabiyelerle bu ruhu hissetmemek imkansız. 

Evinizi kurabiye yapmadan kokutmak yada bu hissi daha uzun süre yaşamak istiyorsanız, evlerimizi mis gibi kokutmanın sırları yazımızda harika fikirler bulacaksanız. Özellikle koku kavanozu bölümüne dikkat.



4. Yılbaşı Hediyesi

Yeni yıla sevdiklerinize emek harcayarak hazırlanabilir ve onlara da kendi emeğinizi hediye edebilirsiniz. Bu iş için yine kurabiyelere başvurduk. Güzel bir kavanoza ev yapımı kurabiye koymak ve kırmızı kurdele ile süslemek. Bu hediye beni çok mutlu ederdi.

5.Yılbaşı Mumları

Bu ruhu mumlar olmadan hissetmek ve hissettirmek imkansız. Sıradan mumlarınızı, toprak doldurduğunuz kağıt bardaklarınıza batırıp, görünen yerleri de yosun ile kaplayarak çok güzel mum sunumları elde edebilirsiniz.


Bahçeden topladığınız yapraklara kalın mumlarınızı sararak, doğal yılbaşı konseptinde doruklara ulaşmak da sizin elinizde:)


Yapraklar kalıcı bir çözüm olmaz iki günde bir değiştirmem gerekiyor derseniz. Hem kokusuyla hem görüntüsüyle sizleri büyülecek küçük ama harika bir DIY projesi tarçına sarılı mumları deneyebilirsiniz.



Bizim süslü ve çok yoğun yılbaşı konseptine alternatifimiz doğal yılbaşı konsepti oldu. Umarım çok seversiniz:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder