14 Aralık 2014 Pazar

Alev'in Stockholm'deki Ev Turu

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Alev'in evini geziyoruz. İki odalı küçük bir evi olan ev sahibimiz bu evi döşerken her köşeyi ayrıntılı düşünmüş. Artık evlerimiz daha küçük ve fonksiyonel olmak zorunda. Büyük ve kullanışsız evler yerine, küçük ama her yerini kullandığımız evler tercih meselesi. Bu yüzden her zaman evlerimizi ölçerek eşya almamız gerekir, Alev'de bu konuyu evini döşerken hep göz önünde bulundurmuş. Önce kafamızda hayalini kurup, sonra kağıta dökmek çok önemli. Bu konuda 'Yerleşim Planı Yapmak' yazımızdan faydanlanmayı unutmayın:)




Çizimlerden gerçeğe bir yolculuk gerçekleştirmek için evin yerleşim planlarını inceleyebilirsiniz. Sadece çizimlere bakarak hayal etmek zordur, ancak biz Alev sayesinde sizlere hem çizimleri, hem de sonucu gösterebiliyoruz. Bu harika ev için ev sahibimize çok teşekkür ederiz.



Evi gezerken camlar dikkatinizi çekebilir. Ev sahibimiz evinde perde kullanmayı tercih etmemiş. Güzel manzarasını kapatmak istemeyenler ve aydınlık bir görüntü isteyenler için harika bir ilham kaynağı olabilir lamel'ler. Fotoğraflara daha dikkatli bakmayı unutmayın, bu detayı görmek için.

Evin girişinde bizi kocaman bir ayna karşılıyor. Bu sayede ilk adımda ışıl ışıl aydınlık ve geniş bir görünüm sağlanmış oluyor. Ayrıca hemen kapı yanındaki pufa da dikkat etmek gerekir. Ayakkabılarını rahatça giyip çıkarmak için kapı kenarına puf koymak çok mantıklı:)

Televizyonun asılı olduğu duvarda detaylar mevcut ve strafordan yapılmış. Burada da odanın aydınlık ve geniş görünmesi için beyaz renk kullanılmış. Yerdeki halı ise inek derisinden.

Neşeli minderler ve koltuk şalı ile Alev evdeki beyaz tonları koltuğuna da taşımayı başarmış. Elegan bir görünüme hızlıca ulaşmak sizde bu ikiliden yardım isteyebilirsiniz: Kırlent ve Battaniye



Yatak odasında evin geneline hakim olan beyaz, kahverengi tonlarla kırılıyor ve daha sıcak bir oda yaratılıyor. Yatak başı aydınlatması duvara monte edilmiş ve komodinlere kitaplar ve orkide eklenmiş. Sade bir şıklık sadece bunlar yeter. Halı olarak ise post kullanımı tercih edilmiş. Modern bir odaya hangi halıyı ekleyeceğinize karar veremiyorsanız post çok iyi bir kurtarıcı olabilir.



Ev küçük dedik ancak bunun yanında teras oldukça büyük ve çarpıcı. İsveç ve doğa manzarası birleşince biz bu teras ile büyülendik. Yerdeki büyük mumlar ve sandalyelerdeki battaniyeler ile tam keyif yapmalık bir alan.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder