26 Ocak 2015 Pazartesi

Mutfak Rafı Hayat Kurtarır

Kitchen Shelf

Küçük bir mutfağa sahip olanlar için, başvurulabilecek en efektif yöntemlerden biri: Açık mutfak rafı. Mutfağınıza stil kazandırırken, fonsiyonelliğini de artırıyor. Bu yazıda bizim mutfak rafımızı nasıl dekore ettiğimizi bulacaksınız. Mutfak rafı ilham panomuzdan yola çıkarak tasarlanan mutfak rafımız ile ilgili detaylar sizlerle.

Mutfak raflarını sadece kavanoz, tabak gibi mutfak eşyalarınada ayırabilirsiniz, bu yöntemde sıklıkla kullanılıyor. Ancak biz biraz da dekorarif eşyalara yer vermek istedik. Sevdiğimiz bazı ögeleri mutfağımıza yerleştirdik.

Kitchen Shelf


Kuruyemiş Tabağı için rafın en sevilen bölümü diyebiliriz. Sürekli böyle dolu olmamasına özen gösteriyoruz. Yoksa her mutfağa girip çıktığımızda, bu tabaktan atıştırmamak mümkün değil. Uzun tabağı Porland'dan almış idim.

Kitchen Shelf

Bizim mutfakta yemekler müziksiz pişmiyor. O günki ruh halimize bağlı olarak değişsede genellikle İtalyan şarkılarını dinliyoruz. Ipad'in mutfaktaki amacı müzik ve tariflere bakmak.

Ayrıca sağ kısımda Paşabahçe'den aldığım parti kavanozu var. Evde parti yoksa, kavanozumuz cam damacana olarak kullanılıyor. Suyun camda saklanması da daha sağlıklı olduğu için biz bu fikri çok sevdik. Paşabahçe yeni sezonunda kavonozu biraz değiştirmiş, musluk kısmı artık plastikten üretiliyor:(

Kitchen Shelf

Kitchen Shelf

Kahve köşemizde de, Masum Şeyler kahve fincanları ve Amsterdam bardağımız yer alıyor.

Eski evimizde hazırladığımız Kahve Yapımı Filmlerini izlemeyi unutmayın. Espresso ve Americano yapımı hakkında tüm sırlar bu videolarda :)

Kitchen Shelf

Kitchen Shelf

Her odada mutlaka bulunan bitkilerimizden, mutfağa Aleo Vera'lar düştü. Büyüdükçe yavrusunu yeni bir saksıya alıyorum. Büyük olan artık dallarını taşıyamayacak duruma gelse de sapa sağlam.

Mutfak rafımızdan şimdilik bu kadar, umarım beğenmişsinizdir. Mutfağımızın genel turu için ise MSMH Mutfak turu yazımıza bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder