3 Mart 2015 Salı

IKEA Mutfak Dolabı Deneyimi

Yazının güncellenmiş versiyonuna IKEA Mutfak Dolapları linkinden ulaşabilirsiniz.

Ev turlarının bu bölümdeki konuğu, kendi mutfağımız. Sağ tarafta gördüğünüz tezgahı sonradan kendimiz yaptırdık. Daha doğrusu hızlı ve risksiz olması için IKEA'dan aldık. Eğer sizde sonunda nasıl bir iş çıkacağını riske atmak istemiyor ve anında bir tezgaha sahip olmak istiyorsanız, IKEA'yı tercih edebilirsiniz. (Yazının sonunda IKEA mutfak deneyimimi bulabilirsin.)

NOT: IKEA sevenlerdenseniz, IKEA yatak odası dekorasyonu ve IKEA Dolap alma deneyim ve yorumlarıma göz atabilirsiniz.

Karşı tarafa yaptırdığımız mutfağın dolap ve tezgah renklerini tam ters olacak şekilde seçtik. Tezgah krem rengi iken karşı tarafta ahşap, mutfak dolapları ahşap iken, karşıda krem oldu. Dolapları krem rengi seçmemizin başka bir nedeni ise mutfağımızın daha aydınlık görünmesini sağlamak idi.




Mutfak dolabımızın üzerine bir de raf monte ettik. Bu raf, ahşap tezgahın artan parçasından yapıldı. Parça, tezgah dolap ölçüsüne uygun kesilince ortaya çıktı. Artan tezgah parçasından mutfağımızın keyif alanı haline gelen bu rafı yaptık. En sevdiğimiz eşyalar artık burada sergileniyor.

Mutfak rafımız ile ilgili detayları içeren yazımız için: Mutfak Rafı Hayat Kurtarır ve Mutfak Rafı İlham Panomuz

Konu mutfak olunca detaylar bitmiyor:) Kahve makineleri, ekmek kızartma, çay makinesi, parti kavanozu derken detaylar detaylar... Mutfakta ilginizini çeken tüm eşyalar, detaylar ve fikirlerle ilgili bu yazının altına yorum bırakmaya ne dersin? Bu sayede detaylar arasında boğulmadan zevkli zevkli sohbet edebiliriz.

IKEA Mutfak Dolabı, IKEA Mutfak, IKEA Kitchen

IKEA Mutfak Deneyimim

Hızlıca taşınmak zorundaydık ve bu yüzden beklemeye tahammülümümüz yoktu. Zaten taşınma esnasında IKEA ikinci evimiz olmuştu. Gitmişken mutfak bölümüne uğradık ve süreci sorduk. Hikaye de burada başladı.

Mutfak yaptırmak için biraz daha planlı çalışmalısınız. Öncelikle kapsamlı bir mutfak yaptıracaksanız ölçü alımına gelinmesi lazım. Ölçü randevunuzu aldıktan sonra, IKEA ekibi tarafından mutfağınızın ölçüleri alınıyor. (Bizim yaptırmak istediğimiz ek mutfak dolabı kapsamlı olmadığı için, kendi aldığımız ölçüler ile yaptırdık.) Ölçü alındıktan sonra, IKEA mutfak bölümü yetkilerinin yanına oturup 3 boyutlu çizimlere geçiyorsunuz.

Her şey sırası ile ilerliyor. Gördüğünüz renk dolaplar ve tezgahlar arasından seçim yapıyorsunuz. Bu seçimi yapmak çok eğlenceli çünkü sonuç karşınızda. Bu dolap olsun, şu tezgah olsun derken mutfağınız ortaya çıkıyor zaten. Yetkililer sizi çok güzel yönlendiriyorlar.

Sonrasında nakliye ve montaj için randevu almanız gerekiyor. Bizim nakliyemiz hemen ertesi gün geldi, ancak montaj için bir kaç gün daha beklemek zorunda kaldık.

Sonuç olarak hızlı ve kaliteli bir çözüme ulaştık IKEA ile. Süreçle ilgili farklı bilgilere ihtiyacın olursa yorum bırakabilir ve sana yardımcı olmamızı sağlayabilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder