17 Eylül 2015 Perşembe

Ev Dekorasyon Fikirleri: Dar Koridor için Dekorasyon Önerileri

Dar koridorlarımızı canlandırmak için her eve uygulanabilecek ev dekorasyon fikirlerini bu yazıda bulabilirsiniz. E-Dekor kursunda bu konuyla ilgili bir soru da Seyhan gelmişti. 

SORU: İnce uzun bir koridorum var, tüm oda kapıları ona açılıyor. Nasıl daha ferah ve şık olur?

1. Aydınlatma 

Koridorları ferahlatmak için ilk yötem iyi bir aydınlatma yönteminin seçilmesidir. Bu konuda yerden yada tavandan aydınlatma olarak iki farklı yöntem kullanılabilir. 

Duvara yada yere monte edilen aydınlatma sistemleri ile alana daha ferah bir görünüm verebilirsiniz. 

Bir diğer seçenekte tavanda hareketli başlıklı spotlar kullanılmasıdır. Bu spotlardan gelen ışığı duvarlara ve tavana farklı açılarda yansıtarak ışık seviyelerinde farklılık yaratılır ve alanın daha ferah görünmesi sağlanabilir.  Farklı seviyelerde aydınlatma yaratamak istiyorsanız, ilham için Starbucks'a uğrayabilir ve bu sefer nasıl aydınlatmalar kullandıklarına dikkat edebilirsiniz. Benim Evim Starbucks yazısını da okumayı ilhmal etmeyin :)

Duvar boyunca birden fazla kullanılan apliklerde farklı seviyelerde aydınlatma için iyi bir alternatif olabilir. Apliklerin ve aydınlatmanın etkisini artırmak için her apliğin karşı tarafına, apliklerle uyumlu bir çerçeveye sahip ayna asılarak ışığın dağılması sağlanabilir.  






2. Yer Döşemesi

Kordiorlarda ışığı yansıtma özelliğine sahip mermer, taş, yada parlak yüzeylerin tercih edilmesi ile daha aydınlık ve sofistike bir alan yaratabilirsiniz.


3. Duvarlar

Eğer kapılarınızın hepsi bir tarafta ise diğer duvarı farklı bir renge boyayabilirsiniz, carpici bir ev dekorasyon fikri isteyenler icin harika bir yöntem. Özellikle koyu renk duvar üzerine açık renklerde çerçeveler ile harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

Koridorun sonuna büyük bir tablo asarak odak noktası oluşturabilir ve bu sayede sıkıcı bir koridor görüntüsünden kurtulabilirsiniz.

Ayrıca galeri duvarı konsepti uygulayabilirsiniz. Galeri duvarı konsepti uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli konu resimlerin iyi aydınlatılması olacaktır.



4. Aynalar

Aynalar ışığı yansıttığı için dar alanlarda çok iyi işler başarmaktadır. Radikal bir değişiklik için tüm alanı parçalı aynalar ile kaplayabilirsiniz. Eskitme ayna kullanımı ile daha elegant bir görünüme kavuşmanız mümkün. Ev dekorasyon fikirleri serisinde aynalardan bu yazıda da bahsetmiştik.

Tüm duvarları kaplayabileceğiniz gibi tek bir duvarı kaplayabilir yada çerçeveli dairesel yada kare aynalar kullanarak alanı genişletmeniz mümkün. Ayna modelleri ve kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için bu yazıyı okumayı unutmayın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder