19 Ocak 2014 Pazar

DIY-Parfüm Şişem Vazo Oldu

'Parfüm' ve 'Çiçek' ayrılmaz bir ikilidir, adeta bütünleşmiş bu iki olguyu bir araya getiren Kendin Yap yazımızla karşınızdayız. Bu kadar uyumlu bir ikiliyi odalarımızda dekoratif objeler olarak kullanmak bize çok mantıklı geldi. Ayrıca projenin bir diğer özelliği de yapımının çok kolay, etkisinin çok büyük olması:)

perfume bottle

Yapmamız gerekenler eski parfüm şişelerini atmamak kadar basit. Şişemizin büyüklüğüne uygun, çiçek seçiminden sonra, bu güzellikleri evimizde istediğimiz köşeye yerleştirebiliriz. 



Her kadın odasında parfümlerini sergilemeyi sever. Yeni parfümlerinizin yanında, eski şişenize de yer verebilirsiniz. Bu sayede parfüm serginiz daha da güzelleşecektir. Odanızda bir kaç küçük çiçeğin olması ise makyajınızı yaparken tazelenmenizi sağlayacaktır.


Salonlarımızda abajurların hemen altına yerleştirdiğimiz bu küçük vazolarımızda minyatür çiçeklerimiz çok şık görünecektir. Parfüm şişelerimizden daha şirin ve ilgi çekici bir vazoyu bulmamız zor:)




Ayrıca masa dizaynında bu minik vazolar kolaylıkla kullanılabilir. Akşam yemeği sofralarında canlı çiçeklerin yeri bambaşkadır, sofralarımıza zerafet katarlar. Fakat bu konuda dikkat etmemiz gereken en önemli nokta çiçeklerimizin boyutlarıdır. Sofrayı tamamlaması gerekir ve küçük yapılı olanları tercih edersek hata yapma oranımız azalır. Bizce parfüm şişelerinin boyutları tamda akşam yemeği sofralarına uygun. Birden çok şişede çiçek kullanarak, taptaze bir sofra hazırlayabiliriz.


Uzun kısa, büyüklü küçüklü parfüm şişelerini yan yana kullanarak, evimizde herhangi bir köşeye baharı taşıyabiliriz. 3 boyutlu bir algı yaratmak için şişelerin bazılarının altına kitaplar ekleyerek görüntünün etkisini artırabilirsiniz. (Bu taktiği Evimizde Hep Bahar Var yazısında da kullamıştık:) )