6 Ocak 2014 Pazartesi

Evimizde Hep Bahar Var

Soğuk kış günlerinde, özellikle de son günlerdeki yoğun sisle birlikte baharı çok özledik. Evlerimizden bahar hiç eksik olmasın diyenler için ise işte yeni yazımız: Orkideler. Orkideleri evimizde nerelerde kullanabiliriz, etkilerini artırmak için neler yapabiliriz hepsi aşağıda... (Baştan belirtebilirim ki orkidelerin bakımı sanılanın aslında çok kolay.)

KISIM 1- Orkideler Banyoda

Canlı çiçek yetiştirmek için en son aklımıza gelen yer olan banyolarda orkidelerimize yer verebiliriz. Banyolarda direk lavabo ve küvet kenarlarına yerleştiren orkideler ile güne neşeli başlayabilir, ortama canlı ve taptaze bir hava kazandırabiliriz.Lavabonun yanında küçücük bir boşluğunuz dahi olsa, oraya hemen bir saksı yerleştirerek işe hemen başlamak elimizde.

bathroom

Kısım 2 - Orkideler Başucumuzda

Güne daha pozitif başlamak için orkideleri baş uçlarımıza yerleştirip, huzurla uyanabiliriz. Orkidelerin temiz ve sakin görüntüsü günün ilk dakikalarında kendimizi iyi hissetmemizi sağlayacaktır. Abajurla desteklenen bir kombin uygulayarak orkidenin güzelliği vurgulanabilir. Burada dikkat etmemiz gereken nokta ise saksı ve abajur uyumu. 

bedroom

Kısım 3 - Orkideler Salonda

İş sonrası stresimizi, günün yorgunluğunu attığımız salonlarımızda orkideler vazgeçilmez. Son zamanlarda dekorasyon dünyasında kendine iyi bir yer edinen yerden aydınlatmalar ile orkideleri bütünleştirerek, tüm algıyı o noktaya yönlendirebiliriz. 


livingroom

Orkideler salonlarda ister orta, ister köşe sehpalara konulabilir. Üzerlerine düşen ışıkla birlikte, etkileyicilikleri artacaktır.Size önerim tavandan aydınlatmaları kapatarak, kendinizi huzura bırakmanız.

livingroom

Kısım 4 - Orkideler Dresuarlarda 

Koltuğun Arkasındaki Masa yazısındaki masalara da orkideleri koyarak etkili görüntüler yaratmak elimizde.

sofa table


NOT

Etkili bir orkide görüntüsü sağlamak için başka neler neler yapabiliriz???


  • Aydınlatma (Çok önemli çokkk)
  • Saksının altına dergi kitap yerleştirme
  • Birden çok orkideyi aynı tarzda saksılara yerleştirerek sergileme

orchid




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder