11 Ocak 2015 Pazar

Anı Rafı: Galeri Duvarına Başlangıç için 5 adım

Sıkıcı yatak başlarından sıkılanlar için "Gallery Wall" akımını baş uçlarımıza uyarlamanın harika bir yöntemini inceleyeceğiz. Bu akımı yatak yerine koltuk üstlerinde de rahatlıkla uygulayabilirsiniz. (Ancak karışıklık olmaması için biz sadece yatak başı diyeceğiz. Tüm kurallar koltuklar için de geçerli.)

1. Raf Kullanımı

Yatak başlarında "Gallery Wall" akımını uygularken raf kullanmak oldukça mantıklı bir yöntem. Çünkü duvarımızı delik deşik etmek istemiyoruz. Uygun bir rafın üzerine isterseniz onlarca çerçeve ekleyebilirsiniz.


2.Raf Genişlik Seçimi

Raf seçiminde en önemli konu genişlik. Odanız yeterince büyük değilse, kesinlikle yatağınızdan çok daha geniş raflar kullanmayın. Komodinlerinizin yarısına kadar raf büyüklüğü ideal.



3.Renkler

Çerçeveleri aynı renk yada farklı renk seçebilirsiniz. Bu akım modern bir tarzı çağrıştırdığından çerçevelerde en çok kullanılan renk siyah ve beyaz. Tamamen siyah bir konsept çok baştan çıkarıcı. Ancak biz dekorasyon zevkimizi toz almakla bölmek istemediğimiz için aralara beyaz sıkıştırma taraftarıyız.



4.Çerçeve Düzeni

Yerleşimde en güzeli, farklı boyutlarda resimler kullanmak bizce. Tek sayı kullanımı bu dizimde önemli. İdeali 5 çerçeve ile başlamak.



5.Resim Seçimi

Resim konusunda biz kendi çektiğimiz resimleri kullanma taraftarıyız. Anı duvarı niteliğinde de olacağından kendi yaşanmışlıklarımızı sergilemeyi istiyoruz. Gezdiğimiz yerlerde çektiğimiz manzara resimleri konseptini seçtik. Bunun haricinde benim favorilerimden biri portre çalışmaları. Bu tamamen herkesin kendi zevkine kalmış bir bölüm.



Bu Yazının, yatak başınıza resim rafı yaparken size yol göstermesi dileği ile:) Ayrıca yatak başları için kocaman tablolaların kullanılması da oldukça yaygınlaştı. Alçak Yataklar yazımızda büyük tablo konusuna da değinmiştik. "Gallery Wall" size uymadıysa, belki büyük tablolar uyar. Sadece yatak başı ile de olmaz hani, aydınlatma da çok önemli unutmayın:) Yatak Başına Sarkıt Aydınlatma ile ilham dolabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder